Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ
ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ Εκτύπωση E-mail
14.02.11

Του Σάκη Σερέτη

Με την ανάληψη καθηκόντων της νέας Ηγεσίας στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, πολλοί πίστεψαν ότι η εικόνα του οργανισμού θα αλλάξει προς το καλλίτερο και κάποια πράγματα θα άρχιζαν να μπαίνουν σε σωστές βάσεις.

 

Άλλωστε διαβάζοντας τις δημοσιοποιημένες προεκλογικές εξαγγελίες της σημερινής πλειοψηφίας, κατέληγες αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι κάτι καινούργιο πάει να δημιουργηθεί, το οποίο με την προσθήκη καινούργιων και άφθαρτων παραγόντων, θα μπορούσε να βάλει ένα φρένο στην απαξίωση του οργανισμού.

Ωστόσο μετά την πάροδο επτά μηνών στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, η κατάσταση δεν δείχνει να έχει βελτιωθεί στον τομέα της διαφάνειας, αντίθετα ο δράκος της αυθαιρεσίας, άρχισε πάλι να εμφανίζεται δειλά-δειλά και κραδαίνοντας την ρομφαία του αναμορφωτή, έδωσε δείγματα αλαζονικής συμπεριφοράς στην πρόσφατη Πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση.

Συγκεκριμένα στην προηγούμενη συνεδρίαση για την παρέλαση, κατατέθηκε πρόταση από τον συντονιστή της παρέλασης κ.Θεόδωρο Μοσχοκάρφη, όπως συμπεριληφθεί στην ομάδα των εκφωνητών της παρέλασης ο κ. Δημήτριος Δημητρίου, μαζί με την

κ. Ανθούλα Κατσιματίδη και τον κ. Τάκη Βάσο.

Καλώς ή κακώς, η σχετική πρόταση κατατέθηκε δημόσια και κανένας από τους παρισταμένους, δεν εξέφρασε αντίθετη άποψη προβάλλοντας κάποιους ενδοιασμούς, όσον αφορά στο πρόσωπο του κ.Δημητρίου.

Το περιεχόμενο της πρότασης, θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά αυτής της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2010 και μια απλή ανάγνωση, μπορεί κάλλιστα να επιβεβαιώσει τα γραπτά μου.

Εκτός αν ο «άρχοντας» της απομαγνητοφώνησης, θεώρησε άσκοπη την αποτύπωση αυτής της πρότασης και λογοκρίνοντας την, προχώρησε παρακάτω.

Ωστόσο για κάποιο περίεργο λόγο, τα πρακτικά αυτής της συνεδρίασης δεν διαβάστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση και φυσικά δεν επικυρώθηκαν από τους παρευρισκομένους όπως απαιτεί η συνήθης διαδικασία, ενώ ο κ. Θεόδωρος Μοσχοκάρφης που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την πρόταση του, ήταν απών από την συνεδρίαση.

Η τελική απόφαση για την υιοθέτηση αυτής της πρότασης, καθώς επίσης και όλων των άλλων προτάσεων που υποβάλλονται κατά την διάρκεια των διεργασιών της παρέλασης, λαμβάνεται από την πλειοψηφία του διοικητικού συμβούλιου και ανακοινώνεται δημόσια στην επόμενη συνεδρίαση.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και δικαιολογημένα υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις, όταν ανακοινώθηκε η τελική σύνθεση της ομάδας των εκφωνητών της παρέλασης, στην οποία δεν συμπεριλαμβανόταν ο κ. Δημήτριος Δημητρίου και στην θέση του τοποθετήθηκε αυθαίρετα η κ. Νάνσυ Μπίσκα, της οποίας το όνομα ούτε καν είχε αναφερθεί, τουλάχιστον δημοσίως.

Δεδομένης της απουσίας του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, ο όγκος των διαμαρτυριών μετατέθηκε μοιραία στον πρόεδρο της επιτροπής παρέλασης Φρίξο Γκούση, ο οποίος ανακοινώνοντας τα ονόματα των εκφωνητών, έδειξε εμφανή αμηχανία και έκπληξη, όταν διαπίστωσε την απρόσμενη αντικατάσταση του κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Αυτή η «μαγική» αντικατάσταση του κ. Δημήτρη Δημητρίου από την ομάδα των εκφωνητών και η περίεργη προσθήκη της κ. Νάνσυ Μπίσκα, προφανώς αποτελεί έργο αυτών που κινούν παρασκηνιακά τα νήματα εξουσίας στην Ομοσπονδία, οι οποίοι παρόλο που θα μπορούσαν με καθαρές διαδικασίες να αντικαταστήσουν τον

κ. Δ. Δημητρίου, προτίμησαν την πεπατημένη τακτική της αυθαιρεσίας,

ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Η αναζήτηση του ιθύνοντα νου αυτής της ενέργειας, μας παραπέμπει αυτόματα στην τετράδα των υψηλών αξιωματούχων του οργανισμού, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που φωτογραφίζουν τον γενικό γραμματέα Πέτρο Γαλάτουλα, σαν κύριο εμπνευστή αυτής της ξαφνικής κωλοτούμπας.

Όμως αυτή η ενέργεια, έρχεται σε σύγκρουση με τις δημοκρατικές ευαισθησίες που επαγγέλλονται οι σημερινοί διοικούντες την Ομοσπονδία και ιδιαίτερα για την ομάδα όλων αυτών, που προεκλογικά ελεεινολογούσαν καταγγέλλοντας παρόμοιες πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης.

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις….

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6177&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 16.02.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων