Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ
ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
11.02.11

 

 

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

 

Τελειωμό δεν έχουν από ότι φαίνεται τα «κατορθώματα» της προηγούμενης διοίκησης στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την καταγραφή των «παλαιών» αυθαιρεσιών, καινούργιες ατασθαλίες κάνουν την εμφάνιση τους, αποκαλύπτοντας τον απολυταρχικό τρόπο διοίκησης που είχαν υιοθετήσει.

 

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι στις πρόσφατες εκλογές που διενεργήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, η εφορευτική επιτροπή εκβιάστηκε από μια ομάδα μελών του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι παρόλο που ήταν και υποψήφιοι προς εκλογή και ουσιαστικά δεν είχαν καμία δικαιοδοσία, συνέταξαν το μανιφέστο της εκτροπής και καλούσαν την εφορευτική επιτροπή, να ανακαλέσει ειλημμένες αποφάσεις της, υπό την απειλή να σφραγίσουν τις πόρτες της Ομοσπονδίας και να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εκλογές.

Αυτή η εκτροπή καταγγέλθηκε επίσημα στο νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο άγνωστο για ποιους λόγους μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις και υπερασπιζόμενο την νομιμότητα, να επιδιώξει τον καταλογισμό ευθυνών, δρομολογώντας παράλληλα και την απαιτούμενη στοιχειώδη αυτοκάθαρση.

Εκκωφαντική απόδειξη αυτής της αδυναμίας, είναι οι συνεχείς παλινδρομήσεις σε ουσιαστικά θέματα και τα διάφορα κωμικοτραγικά γεγονότα, τα οποία χαρακτηρίζουν αρκετές από τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, όπου η τεχνητή αντιπαράθεση και οι προσωπικές επιθέσεις έχουν τον πρώτο λόγο.

Κάπου εκεί όμως χάνεται η ταμπακέρα και ανάμεσα σε κραυγές διαμαρτυρίας και ξεφωνητά, απεμπολούν βασικές προτεραιότητες στην προσπάθεια να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες στις συνεδριάσεις, στερώντας έτσι από τον οργανισμό το μοναδικό αντίδοτο θεραπείας.

Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της ατασθαλίας, έχει να κάνει με την παράνομη συμμετοχή ενός συλλόγου στις πρόσφατες εκλογές, γεγονός που αποκαλύπτει τις ευθύνες που αντιστοιχούν στην απερχόμενη διοίκηση.

Παράλληλα, εγείρει ζήτημα ενδελεχούς έρευνας, από την οποία αναμένεται να προκύψουν ονομαστικά οι ευθύνες των παραγόντων που συγκάλυψαν αυτή την πράξη.

Από τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας, αποδεικνύεται ότι η Αδελφότητα Πετρίνας πλήρωσε την ετήσια συνδρομή του 2010 προς την Ομοσπονδία, με μια επιταγή η οποία προέρχονταν από ένα λογαριασμό, ο οποίος όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν «παγωμένος».

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την μη είσπραξη της συνδρομής, επιβαρύνοντας παράλληλα την Ομοσπονδία με το ποσό των 10 δολαρίων, το οποίο αφορά στο πρόστιμο που επιβάλλει η τράπεζα σε παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ από την άλλη πλευρά σημαίνει, ότι ο εν λόγω σύλλογος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

Η επίμαχη επιταγή έχει ημερομηνία 30 Μαρτίου 2010, δηλαδή μια ημέρα πριν εκπνεύσει η τελευταία προθεσμία καταβολής των συνδρομών προς την Ομοσπονδία.

Από αυτή την ημερομηνία και μετά, θεωρείται εκπρόθεσμος όποιος σύλλογος καταβάλει την συνδρομή του και φυσικά, δεν έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Δημιουργείτε όμως το εξής ερώτημα.

Γιατί από τον Απρίλιο που κοινοποιήθηκε επίσημα στην Ομοσπονδία, η αδυναμία καταβολής της συνδρομής του εν λόγω συλλόγου, δεν ενημερώθηκαν τα αρμόδια όργανα και επέτρεψαν την συμμετοχή του στις εκλογές του Ιουνίου ;

Στην επίσημη γραπτή απάντηση που λάβαμε από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μας και όπως αναφέρεται καθαρά, ο εν λόγω σύλλογος ακόμη μέχρι και σήμερα, δεν έχει τακτοποιήσει την οικονομική του συνδρομή για το έτος 2010, που ήταν η χρονιά των εκλογών.

Κατά συνέπεια, η Αδελφότης Πετρίνας σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Ομοσπονδίας, δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στις πρόσφατες εκλογές και το γεγονός ότι συμμετείχε, αποτελεί σαφή παραβίαση του καταστατικού για την οποία κάποιοι υπεύθυνοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Ωστόσο για αυτούς που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία των συλλόγων στην Ομοσπονδία, είναι εύκολο να τεκμηριώσουν ποια παράταξη ευνοήθηκε από την παράνομη συμμετοχή του εν λόγω συλλόγου στις εκλογές.

Με δεδομένο ότι η σημερινή αντιπολίτευση, για ελάχιστους ψήφους άγγιξε το ποσοστό που της επέτρεψε να εκλέξει επτά αντιπροσώπους στην νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, δημιουργούνται αυτομάτως σοβαρές αμφιβολίες για τον αριθμό των συμβούλων που θα είχαν εκλέξει χωρίς την συμμετοχή αυτού του συλλόγου και πιθανόν και κάποιων άλλων συλλόγων, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν στα πλαίσια μιας εκτεταμένης έρευνας.

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργούνται επίσης, σχετικά με την ανευθυνότητα των αρμοδίων οργάνων της προηγούμενης διοίκησης, οι οποίοι ενώ θα έπρεπε να προστατεύσουν την νομιμότητα και το κύρος της Ομοσπονδίας, βρίσκονται σήμερα στο απυρόβλητο απολαμβάνοντας ατιμωρησία των πράξεων τους.

Η υπόθεση αυτή θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το νέο διοικητικό συμβούλιο, ιδιαίτερα από την στιγμή, που λόγω του εκπρόθεσμου της καταβολής της οικονομικής συνδρομής προς την Ομοσπονδία, αποκλείστηκε από τις πρόσφατες εκλογές ένας μεγάλος και ενεργός σύλλογος, ο οποίος καθυστέρησε την πληρωμή της συνδρομής του για λίγες μόνο ώρες.( σύλλογος Νισυρίων)

Η περίπτωση του συλλόγου των Νισυρίων, είχε εξεταστεί από την εφορευτική επιτροπή των εκλογών του 2010, η οποία αποδίδοντας ευθύνες στα όργανα της Ομοσπονδίας για ελλιπή ενημέρωση εις βάρος του εν λόγω συλλόγου, αποφάσισε να επιτρέψει την συμμετοχή του στις πρόσφατες εκλογές.

Δυστυχώς αυτή η απόφαση όμως, ανατράπηκε υπό το βάρος των εκβιαστικών πιέσεων που ασκήθηκαν, από τους εκπροσώπους της απερχόμενης διοίκησης προς την εφορευτική επιτροπή, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των Νισυρίων από τις εκλογές.

Η καμπάνα χτυπάει για όλους …

Σακης Σερετης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6170&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 20.02.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote