Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ …
ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ … Εκτύπωση E-mail
05.02.11
 

Τον παράγοντα αυτό, μάλλον δεν τον είχε υπολογίσει σωστά η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία υπό το βάρος των ψυχολογικών πιέσεων που της ασκούνται από κάποιους «σοφούς» δεξιόστροφους «σωτήρες» και την επιθετική τακτική της αντιπολιτευτικής ομάδας, άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια κόπωσης στην προσπάθεια αναβάθμισης της Ομοσπονδίας.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους άλλωστε, καθώς οι επαναλαμβανόμενες αναβολές στην λήψη καθαρών αποφάσεων, αποδεικνύουν ότι η Λερναία Ύδρα της αυθαιρεσίας, αντιμετωπίζεται για την ώρα μόνο σε ασκήσεις επί χάρτου και επικοινωνιακά τεχνάσματα πρόσκαιρου εντυπωσιασμού.

Μοιραία οι προεκλογικές δεσμεύσεις περί διαφάνειας και απονομής δικαιοσύνης, φαίνεται σήμερα ότι αποτελούν επώδυνους πόνους τοκετού για την νέα διοίκηση, η οποία μετά από επτά μήνες παρουσίας στο τιμόνι της οργάνωσης, εμφανίζει αδυναμίες στην υπεράσπιση της νομιμότητας, καθώς επίσης και στην πραγμάτωση της πολυδιαφημισμένης αλλαγής του κανονισμού λειτουργίας της.
 
Όσοι όμως παρακολουθούν από κοντά και γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, επισημαίνουν ότι μια ακόμη παράταση στην συγκάλυψη των παραβατών, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει μια νέα έκρηξη παραβατικότητας, ενώ οι πρωταγωνιστές της θα εξακολουθούν να ψελλίζουν προκλητικά, «πιάσε με αν μπορείς ».
 
Ωστόσο τα αποδεικτικά στοιχεία για τις αυθαιρεσίες που έχουν διαπραχθεί εις βάρος της νομιμότητας, υπάρχουν καταγεγραμμένα και το μόνο που χρειάζεται, είναι η θέληση των αξιωματούχων της Ομοσπονδίας να εφαρμόσουν τον υπάρχοντα κανονισμό λειτουργίας προς πάσα κατεύθυνση.
 
Το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες από την προηγουμένη διοίκηση, οι οποίες αφορούν οικονομικά και διοικητικά θέματα, δεν αποτελεί σημάδι αισιοδοξίας για το μέλλον.
Αντίθετα, φανερώνει την αδυναμία των διοικούντων να συγκρουστούν με το αμαρτωλό κατεστημένο, ενστερνιζόμενοι μάλλον την λαϊκή φράση, «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη».
 
Αυτό το φοβικό σύνδρομο όμως, είναι το καζάνι που κοχλάζει επικίνδυνα για χρόνια τώρα και απελευθερώνοντας κατά καιρούς τις δυσάρεστες οσμές προειδοποιητικών «αντιποίνων»,υπαγορεύει πρόσκαιρους συμβιβασμούς που ναρκοθετούν το μέλλον της οργάνωσης και ταυτόχρονα προκαλούν ρήγματα συνοχής στην νέα διοίκηση..
Ήδη το πρώτο κρούσμα αποστασιοποίησης από την πλειοψηφούσα παράταξη, έχει εμφανιστεί με την μορφή εσωτερικής παραίτησης του γραμματέα πρακτικών Γεώργιου Μπελεγρίνη, ο οποίος ζήτησε επίσης και την αντικατάσταση του από την επιτροπή διαχείρισης κτηρίου.
 
Παράλληλα, η σύναψη μιας ευρύτερης συμμαχίας με παλιά στελέχη της Ομοσπονδίας, οδήγησε το νέο διοικητικό συμβούλιο στην απόφαση απάλειψης από τα πρακτικά συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας, κάποιων καταγεγραμμένων γεγονότων που αφορούν στις τιμωρίες δυο πρώην προέδρων την περίοδο του 2008.
Απ’ ότι φαίνεται πλέον, η ιστορία του οργανισμού ξαναγράφεται κατά το δοκούν, σύμφωνα με τις επιταγές και τις ευλογίες της πλειοψηφίας του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου.
 
Η απόφαση αυτή όμως, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την νομιμότητα και συντελεί στην παραχάραξη της ιστορίας του οργανισμού, ενώ παράλληλα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για μελλοντικές στρεβλώσεις και πιθανές ρεβανσιστικές «διορθώσεις» από τις επόμενες διοικήσεις.
Ας το προσέξουν αυτό οι επαΐοντες την διαφάνεια, καθόσον με τις ενέργειες τους, υπονομεύουν το μέλλον και ταυτόχρονα δρομολογούν συνθήκες επανάληψης του φαινόμενου.
Ωστόσο η παρούσα διοίκηση, επείγεται να αποδράσει άμεσα από την σύγχυση, δίνοντας ένα οριστικό τέλος στην μιζέρια του παρελθόντος και το ενδεδειγμένο αντίδοτο στα συμπτώματα αυθαιρεσίας, είναι ο σεβασμός στις διαδικασίες, η παραγωγή πραγματικού έργου και η απόδοση ευθυνών εντός των οργάνων της Ομοσπονδίας.
 
Έχει περάσει ήδη αρκετό διάστημα από την ημέρα που ανακοινώθηκε η επταμελής σύνθεση της επιτροπής καταστατικού και μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την τελική της μορφή, όπως επίσης και δείγματα προτάσεων αλλαγής του καταστατικού που πιθανόν έχει επεξεργαστεί.
Η ακολουθούμενη μέχρι σήμερα κωλυσιεργία λόγω «αυξημένων» υποχρεώσεων, δεν προσφέρει τίποτα θετικό στην αναβάθμιση του οργανισμού και πολύ περισσότερο, δεν συνάδει με το πνεύμα και τις προσδοκίες όλων αυτών που έβαλαν πλάτη στις πρόσφατες εκλογές, στοχεύοντας στην κάθαρση της Ομοσπονδίας.
 
Είναι πλέον οφθαλμοφανές, ότι με την έναρξη των διεργασιών της παρέλασης, την βεβιασμένη εκδήλωση για τα γενέθλια της Ομοσπονδίας, και τον ξαφνικό πυρετό δημιουργίας αρχείου της οργάνωσης, ήχησαν οι σάλπιγγες της μεγάλης υποχώρησης και τα μεγαλόπνοα σχέδια αυτοκάθαρσης και εκσυγχρονισμού του καταστατικού, εξακολουθούν να παραμένουν στον υποσχετικό ορίζοντα του μέλλοντος.
Επειδή όμως δεν μπορώ να εισχωρήσω στον λαβύρινθο του μυαλού των νεοεκλεγέντων αρμοδίων, περιορίζομαι να καταθέσω προσυπογράφοντας τις σκέψεις μου και αναμένοντας την επόμενη κίνηση.

Σακης Σερετης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6159&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 29.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων