Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
05.02.11

ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 

Μείζον θέμα εγείρει η περίεργη τακτική που ακολουθεί η Ελληνική κυβέρνηση, στο θέμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 από τις κατά τόπους προξενικές και διπλωματικές αρχές του εξωτερικού.

Με πυξίδα την περιστολή των εξόδων η κυβέρνηση του Πασόκ, αποφάσισε από πέρυσι την αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων που αφορούν την επέτειο της επανάστασης του 1821, ενώ παράλληλα υιοθετώντας δυο μέτρα και δυο σταθμά, ανοίγει επιλεκτικά τις πόρτες του προξενείου στην Νέα Υόρκη και διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Η σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Προξενείο στο Μανχάταν στις 10 Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνει την ευαισθησία της Ελληνικής κυβέρνησης στην συντήρηση της μνήμης του ολοκαυτώματος των Εβραίων, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και για τους Έλληνες Ομογενείς της Νέας Υόρκης, από τους οποίους στερεί το δικαίωμα να εορτάσουν επίσημα στην έδρα του προξενείου την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Αντίθετα με αυτή την πρακτική, η Αμερικανική κυβέρνηση ανοίγει τις πόρτες του Λευκού οίκου κάθε χρόνο και διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821, υπό την αιγίδα του εκάστοτε προέδρου της.
Όσον αφορά στην πολυδιαφημισμένη οδηγία περιστολής εξόδων που εξέδωσε η Ελληνική κυβέρνηση, προφανώς δεν περιλαμβάνει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης του ολοκαυτώματος των Εβραίων, όπως επίσης δεν συμπεριλάμβανε και την περυσινή δαπανηρή επίσκεψη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας του Ελληνικού κοινοβουλίου, η οποία ταξίδεψε την Νέα Υόρκη για να «τιμήσει» με την ολιγόλεπτη παρουσία της, την παρέλαση στην 5η λεωφόρο.
Μπερδεμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις η τοπική κοινωνία και περιμένει υπομονετικά να ανοιχτεί μια χαραμάδα αισιοδοξίας από την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα σημάνει άρση του απαγορευτικού και θα επιτρέψει στους Ομογενείς να γιορτάσουν και πάλι με κάθε επισημότητα την εθνική τους επέτειο.
Ωστόσο, η Ελληνική πολιτεία μέχρι και σήμερα, δείχνει ότι έχει άλλες προτεραιότητες και στο πλαίσιο υλοποίησης των προσδοκιών που απορρέουν από τον «ξαφνικό έρωτα» με το Ισραήλ, προωθεί την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης του ολοκαυτώματος των Εβραίων.
Η απλή μετάφραση οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι ο ιστορικός αφοπλισμός εις βάρος του Ελληνισμού της διασποράς, θα συνεχιστεί και εφέτος, έχοντας πάντα τις ευλογίες των Εθνοπατέρων της Ελληνικής κυβέρνησης.
Μιας κυβέρνησης, η οποία προφανώς θεωρεί τους απόδημους Έλληνες, πολίτες δευτέρας κατηγορίας.

Σάκης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6158&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 14.02.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote