Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κωδικός «πιπίνια»
Κωδικός «πιπίνια» Εκτύπωση E-mail
03.02.11

Τραπεζικό λογαριασμό, μέσω του οποίου ο Ιταλός πρωθυπουργός φέρεται ότι πλήρωνε τις δεκάδες «τύπου Ρούμπι» συμμετοχές στα θρυλικά πάρτι του, εντόπισαν οι εισαγγελείς του Μιλάνου, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Ρεπούμπλικα», που ξεκινούσε χθες σχετικό δημοσίευμά της με την αγαπημένη φράση του αντιμαφιόζου εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε: «Ακολούθησε τα χρήματα και θα βρεις το μαφιόζο».

Στην προκειμένη περίπτωση η άκρη του... χρήματος οδηγεί σε καλοπληρωμένες συνοδούς.                                                                          Σύμφωνα πάντα με τις αποκαλύψεις της ιταλικής εφημερίδας, πρόκειται για λογαριασμό στην τράπεζα Monte Dei Paschi di Siena. Από το συγκεκριμένο λογαριασμό η περιφερειακή σύμβουλος Νικόλ Μινέτι, η οποία έχει κατηγορηθεί ως προαγωγός σε εκπόρνευση, επωφελούνταν κανονικά, με «χρηματικές ενισχύσεις» που ανέρχονται συνολικά σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

 
Η ιταλική εφημερίδα δημοσιεύει επίσης νέες λεπτομέρειες από την ανάκριση της 26χρονης Μινέτι στην εισαγγελία του Μιλάνου, στο πλαίσιο της οποίας φέρεται να δήλωσε ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά το χωρισμό του με τη Βερόνικα Λάριο, διατηρούσε σταθερή σχέση μαζί της. Το κομμάτι αυτό της κατάθεσής της θα μπορούσε να στηρίξει τη θεωρία του Ιταλού πρωθυπουργού, σχετικά με τα «αθώα πάρτι στη βίλα του Αρκορε», στα οποία παρευρίσκετο και μια κυρία με την οποία είχε στενή σχέση.
 
Αναμένονται «εκπλήξεις»
 
Η βαρύνουσα φράση του Φαλκόνε «ακολούθησε τα χρήματα...» οδηγεί πιθανότατα σε μια μακρά λίστα ονομάτων και κρύβει, όπως εκτιμούν σχολιαστές, σοβαρές «εκπλήξεις».
 
Πηγές της εισαγγελίας του Μιλάνου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι εκτός από τις εξακόσιες σελίδες με ντοκουμέντα, τραπεζικά εμβάσματα και τηλεφωνικές συνομιλίες, που οι δικαστικοί έχουν αποστείλει στο κοινοβούλιο, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τόσα ντοσιέ με ανακρίσεις και αποδείξεις αδιάκοπης ροής σοβαρών χρηματικών ποσών.
 
Κρίσιμη είναι η αυριανή μέρα καθώς η Βουλή θα ψηφίσει σχετικά με το αίτημα των εισαγγελέων να διατάξουν έφοδο στα γραφεία του λογιστή τού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κρίνεται αβέβαιο. Επίσης η αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου καλείται να ανάψει το πράσινο φως στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και, σε σύνολο τριάντα μελών της, η κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει λιγότερες από τις μισές ψήφους.
 
Enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6151&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote