Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τον «πόλεμο» των εφαρμογών κήρυξε η Google στην Apple
Τον «πόλεμο» των εφαρμογών κήρυξε η Google στην Apple Εκτύπωση E-mail
01.02.11

Στην «μάχη» των εφαρμογών (apps) μπαίνει δυναμικά η Google, επιχειρώντας να πλήξει την παντοδυναμία της Apple στον εν λόγω τομέα. Η εταιρεία δημιουργεί ειδικό τμήμα ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά, προχωρώντας σε μαζικές προσλήψεις προγραμματιστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Wall Street Journal», η Google έχει ήδη αρχίσει να προσλαμβάνει δεκάδες μηχανικούς λογισμικού, προγραμματιστές και ειδικούς στην ανάπτυξη εφαρμογών, με στόχο να δημιουργήσει μια πληθώρα νέων apps για smartphone, υπολογιστές tablet και άλλες φορητές συσκευές.

Επιπλέον, αρκετοί υπάλληλοι που ήδη εργάζονταν σε άλλα τμήματα της Google, άλλαξαν πόστο και τοποθετήθηκαν στο νέο «τμήμα εφαρμογών».

Η «χρυσοτόκος όρνιθα» των apps

Η κίνηση αυτή έχει στόχο να βάλει δυναμικά την Google στο «παιχνίδι» των εφαρμογών, κοντράροντας την Apple σε έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους τομείς της τεχνολογικής αγοράς, στον οποίο σήμερα κυριαρχεί.

Πρόκειται για την πρώτη στρατηγική απόφαση που έλαβε ο Λάρι Πέιτζ, ο οποίος αντικατέστησε πριν από 10 ημέρες τον Έρικ Σμιτ στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Google.

Όπως καταδεικνύει η αγοραστική κίνηση που παρουσιάζει το App Store της Apple, υπάρχει πολύ «ψωμί» στην αγορά των εφαρμογών, η οποία αποτελεί τη νέα «χρυσοτόκο όρνιθα» στον χώρο των φορητών συσκευών.

Η δημιουργία νέων
apps από την Google θα μπορούσε παράλληλα να δώσει ώθηση στο Android, το λειτουργικό σύστημα που έχει αναπτύξει η εταιρεία, και να το βοηθήσει στον ανταγωνισμό του με το iOS της Apple.

Πρώτο το Android

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, το Android ξεπέρασε την πλατφόρμα Symbian (με 33,3 εκατ. πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο του 2010, έναντι 31 εκατ.) και αποτελεί, πλέον, το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για κινητά, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Canalys. Το iOs της Apple έρχεται τρίτο, με 16,2 εκατ. πωλήσεις.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι συσκευές Android ξεπερνούν -αριθμητικά- αυτές της Apple, η Google εξακολουθεί να είναι αρκετά πίσω σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο τεχνολογικών ειδήσεων
The Inquirer, η κίνηση της Google δείχνει ότι με τον Πέιτζ στο «τιμόνι» θα καταστεί πιο γρήγορη η λήψη αποφάσεων στην εταιρεία, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την περαιτέρω διείσδυσή της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Έρχεται πληθώρα νέων εφαρμογών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η «απάντηση» της
Apple, η οποία επί του παρόντος αρνείται να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη.

Πάντως, ο «πόλεμος» αυτός είναι πιθανό να ωφελήσει τους χρήστες των «έξυπνων» κινητών, οι οποίοι πολύ σύντομα θα έχουν διαθέσιμες ακόμη περισσότερες εφαρμογές για τις συσκευές τους.

Τα έσοδα από τις εφαρμογές κινητών αναμένεται να τριπλασιαστούν φέτος και να αγγίξουν τα 15,1 δισ. δολάρια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner.

Σήμερα, οι χρήστες συσκευών Android έχουν πρόσβαση σε τουλάχιστον 100.000 εφαρμογές, την ίδια στιγμή που το
online κατάστημα της Apple προσφέρει περισσότερα από 350.000 apps.
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6147&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote