Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο Μαντέλα επιστρέφει στο σπίτι του
Ο Μαντέλα επιστρέφει στο σπίτι του Εκτύπωση E-mail
29.01.11

Ο Νέλσον Μαντέλα θα επιστρέψει στο σπίτι του και θα τύχει εκεί φροντίδας για οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γιατρός, αρχηγός του ιατρικού σώματος του νοτιοαφρικανικού στρατού Βετζαϊνάντ Ραμλάκεν.

Ο Μαντέλα είναι καλά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία του, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνένευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της χώρας. "Ο Μαντίμπα είναι καλά", δήλωσε ο Κγκαλέμα Μοτλάντε

Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, δυσκολεύεται να μιλήσει και να αναπνεύσει, βοηθείται από συσκευή οξυγόνου από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης", αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

Οι δηλώσεις του νοτιοαφρικανού αντιπροέδρου είναι οι πρώτες επίσημες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, έπειτα από τη στάση που κράτησε αρχικά το Ίδρυμα Μαντέλα, κάνοντας λόγο για εξετάσεις ρουτίνας, γεγονός που τροφοδότησε την φημολογία.

"Είναι πολύ άρρωστος", αλλά "δεν κινδυνεύει η ζωή του", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή του περιβάλλοντος του Νέλσον Μαντέλα.

Σε μία άλλη ενθαρρυντική ένδειξη, ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα, που βρίσκεται στο εξωτερικό, δεν αναμένεται να επιστρέψει στη Νότια Αφρική παρά τη Δευτέρα, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ζίζι Κόντβα.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής αναχώρησε χθες από το Νταβός, όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, για να μεταβεί στην Αντίς Αμπέμπα για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης.

Ο νοτιοαφρικανικός Τύπος ζήτησε από το περιβάλλον του Νέλσον Μαντέλα να βγει από τη σιωπή του.

"Παρακαλούμε ταπεινά την οικογένεια να κατανοήσει ότι ο Μαντέλα είναι ο πατέρας τους Έθνους", γράφει η εφημερίδα The Star στο κύριο άρθρο της. "Η βούλησή μας να μάθουμε για την κατάσταση της υγείας του δεν έχει ως κίνητρο τη δημοσιογραφική περιέργεια , αλλά προέρχεται από την πραγματική ανησυχία μας για το αγαπημένο μας σύμβολο".

"Οι σκέψεις όλων των παιδιών της Νότιας Αφρικής είναι μαζί του σήμερα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους άνδρες της Νότιας Αφρικής. Έκανε τόσα για τη χώρα μας", λέει ο 15χρονος Μποϊτουμέλο Μογκάλε.

"Κοιτάζουμε συνέχεια από το παράθυρο για να δούμε αν συμβαίνει. Το μόνο που θέλουμε είναι γυρίσει σε μας", λέει ένας άλλος 15χρονος μαθητής.
nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6141&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote