Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Πέρα από τα όρια κάθε ανοχής»
«Πέρα από τα όρια κάθε ανοχής» Εκτύπωση E-mail
25.01.11

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η «κατάληψη» της Νομικής από περίπου 250 μετανάστες. Το μεσημέρι της Τρίτης και ενώ είχε προηγηθεί πόλεμος ανακοινώσεων, στον οποίο ενεπλάκησαν σχεδόν όλα τα κόμματα, η Αννα Διαμαντοπούλου, προσερχόμενη στο υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε: «Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρίσκονται στη Νομική, δεν βρέθηκαν τυχαία, οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν.

Είναι εξοργιστικό ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία για να υπηρετήσουν και κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε:

 «Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής (...) οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν, ως έχουν εκ του νόμου την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία».

 Να εφαρμοστούν οι νόμοι

«Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν με τη συνδρομή βεβαίως όλων των οργάνων της πολιτείας ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανέφεραν ότι η αστυνομία δεν μπορούσε να εμποδίσει την είσοδο των μεταναστών στη Νομική, «γιατί με αυτή τη λογική θα έπρεπε να συλλαμβάνει κι όποιον κυκλοφορεί στον δρόμο» και πρόσθεταν ότι το πανεπιστημιακό άσυλο προστατεύεται από θεσμοθετημένα όργανα και θεσμοθετημένες διαδικασίες και πρέπει να προστατευθεί από όσους είναι αρμόδιοι και έτοιμοι για αυτό.

Η Αστυνομία επεμβαίνει τελευταία σε τέτοιες διαδικασίες και μόνο κατόπιν εντολής εισαγγελέα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές που παρέπεμπαν στις προαναφερθείσες διαδικασίες, οι οποίες και καταλήγουν στην κλήση ή μη εισαγγελέα, ενώ οι ίδιες πάντα πηγές έκαναν λόγο για «χάπενινγκ στη Νομική», για οργανωμένη μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη με εισιτήρια που είχαν αγοραστεί ομαδικά για λογαριασμό τους και για κάποιους που κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πλάτη της Αστυνομίας.

Σκληρή στάση και από Ραγκούση
Τελεσίγραφο προς τους μετανάστες που κατέλαβαν τη Νομική Σχολή στέλνει και το υπουργείο Εσωτερικών, που σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλεθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα, όπως από την περασμένη Ανοιξη έχει ξεκαθαρίσει ο κ. Ραγκούσης. 

Στην ανακοίνωση του Υπ. Εσωτερικών η ενέργεια των αλλοδαπών χαρακτηρίζεται αυθαίρετη ενώ σημειώνεται ότι η κατάληψη χώρων της Νομικής έγινε με την υποστήριξη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.

Το υπ. Εσωτερικών χαρακτηρίζει ακραίο το αίτημα της γενικής νομιμοποίησης και επισημαίνει ότι 15 μήνες μετά την έναρξη της θητείας της, η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση και ούτε θα διενεργήσει στο μέλλον.

Κατηγορεί δε τη Νέα Δημοκρατία ότι από το 2005 έως το 2007 ήταν η μόνη κυβέρνηση που προχώρησε μαζικά και αδιακρίτως σε 150. 000 νομιμοποιήσεις αλλοδαπών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6129&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote