Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Pan-Lemnian Philanthropic Association
Pan-Lemnian Philanthropic Association Εκτύπωση E-mail
24.01.11

Το ζεύγος των ευεργετών Ευστάθιου και Σταματικής Βαλιώτη θα τιμήσει η Παλλημνιακή Αδελφότητα Αμερικής «Ήφαιστος» το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011, στο πλαίσιο του εορτασμού των 105 χρόνων προσφοράς της στα μέλη της, στην Λήμνο και στην Ομογένεια.

To διοικητικό συμβούλιο της Αδελφότητας «Ήφαιστος» αποφάσισε να τιμήσει το ζεύγος Βαλιώτη σε αναγνώριση της πολύχρονης και πολύτιμης προσφοράς τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ομογένειας και στα Ελληνικά Γράμματα γενικότερα.

«Με την δική τους δράση και αρωγή τα παιδιά της Ομογένειας παραμένουν και θα συνεχίσουν να είναι άγρυπνοι φρουροί των Ελληνικών Αξιών», τόνισε ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Ελευθέριος Χασάπης ανακοινώνοντας την απόφαση του συμβουλίου. «Ο Στάθης Βαλιώτης παραμένει συνεχώς δραστήριος και επιτυχημένος, τόσο στον τομέα των ακινήτων, όσο και στον τραπεζικό, ενώ δεν σταματά το πλούσιο έργο του στον τομέα της φιλανθρωπίας και της στήριξης των ελληνικών γραμμάτων», κατέληξε.

 

 

 

 

Το ζεύγος Βαλιώτη αποδέχθηκε την τιμιτική διάκριση από τον ιστορικό σύλλογο των Λημνίων, ένας σύλλογος με ιστορία πάνω από 100 χρόνια που υποστηρίζει τις αξίες του Ελληνισμού, τις οποίες ο κ. Βαλιώτης με ιδιαίτερη ευαισθησία προωθεί, υποστηρίζει και συμβάλει για την διαιώνισή τους.

 

Η Παλλημνιακή Αδελφότης «Ήφαιστος» ιδρύθηκε το 1906 από 19 πρωτοπόρους Λημνιούς της Νέας Υόρκης, σε μία περίοδο που η ιδιαίτερη πατρίδα τους ήταν ακόμη κάτω από τουρκική σκλαβιά. Με πρώτο στόχο την μεταξύ τους αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια και δεύτερο τη βοήθεια προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους αποφασίζουν να αναλάβουν το έργο της ανέγερσης του Νοσοκομείου Λήμνου. Ο θεμέλιος λίθος τοποθετήθηκε στις 17 Μαΐου 1928. Ολοκληρώθηκε λίγο πριν την κατάληψη της νήσου από τους Γερμανούς, το Φεβρουάριο του 1941, διέθετε 75 κρεβάτια και στοίχισε 2.088.067 προπολεμικές δραχμές.

 

Η βοήθεια των Λημνίων της Αμερικής στον τόπο τους συνεχίστηκε και μετά τον πόλεμο, με το Trust Fund για το νοσοκομείο, την επισκευή της Μητρόπολης, την αγορά εκσκαφέα για την επιδιόρθωση του οδικού δικτύου της νήσου, αλλά και τις πολλές ιδιωτικές επενδύσεις που βοήθησαν τον τόπο τους.

 

Ο «Ήφαιστος» και το γυναικείο τμήμα «Μαρούλα» με περισσότερα από 300 μέλη και χορευτικό τμήμα, είναι ένας από τους πλέον δραστήριους συλλόγους με πλούσιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο.

 

 

 

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6128&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 24.01.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote