Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Ανεπαρκής η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens» λέει η Ντ. Μπακογιάννη
«Ανεπαρκής η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens» λέει η Ντ. Μπακογιάννη Εκτύπωση E-mail
23.01.11

Ως «λυπηρό» φαινόμενο χαρακτηρίζει, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις», το γεγονός ότι η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens δεν ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για το ποιοι ευνοήθηκαν από τις συμβάσεις του ΟΤΕ και άλλων εταιρειών του δημοσίου και άφησε, όπως είπε αναπάντητα ερωτήματα.

Χαρακτήρισε δε, αστειότητες την εμπλοκή του ονόματός της στην συγκεκριμένη υπόθεση και απέδωσε σε σκοπιμότητες τον συσχετισμό που κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν βασιζόμενοι στην γνωριμία της με τον κ. Χριστοφοράκο. Σχολιάζοντας την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, είπε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πως δεν υπάρχει ουσιαστική αλλαγή και πως απλώς διασκεδάζει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη από την αδυναμία των εξεταστικών επιτροπών να απαντήσουν στα ουσιαστικά ζητήματα των σκανδάλων και πως το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

"Μ΄αυτά που εξήγγειλε η κυβέρνηση προχθές για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, το μόνο που κάνει είναι να πάρει πίσω ρυθμίσεις που το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει με το νόμο 3126 το 2003" είπε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για "προσφιλή τακτική του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζει ευεργετικά γι΄αυτό νομοθετήματα λίγο πριν χάσει την κυβέρνηση".

Η κ.Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι το πολιτικό σύστημα αλλάζει ραγδαία και πως παρατηρείται η μεγαλύτερη "αποσυσπείρωση" που έχει καταγραφεί ποτέ.

Εκτιμά ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. συνεχίζουν να λειτουργούν με το φόβο του πολιτικού κόστους τη στιγμή που οι συνθήκες επιβάλουν ριζοσπαστικές αποφάσεις και συγκρούσεις με νοοτροπίες και συμφέροντα. "Ο συνδυασμός όλων αυτών οδηγεί σε συνθήκες για λύσεις που θα στηρίζονται σε ευρύτερες συνεργασίες" υπογράμμισε η ίδια.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασιών του κόμματός της με άλλες δυνάμεις απάντησε ότι "η όποια συνεργασία δεν μπορεί να βασίζεται στη λογική του μοιράσματος των καρεκλών εξουσίας αλλά χρειάζεται προγραμματική συμφωνία για τις λύσεις που μπορούν να υπάρξουν στα μεγάλα προβλήματα της χώρας".

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6125&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote