Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΣΥΝΕXIΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
ΣΥΝΕXIΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
21.01.11

Του Σάκη Σερέτη

Η μικρή συμμετοχή του κοινού και οι απουσίες βασικών στελεχών από τις διάφορες υποεπιτροπές, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της χθεσινής Πανομογενειακής συνεδρίασης για την παρέλαση που έγινε στο Σταθάκειο.

 

Βεβαίως η εικόνα της μικρής συμμετοχής κατά την διεξαγωγή των πρώτων συνεδριάσεων της επιτροπής παρέλασης, είναι γνωστή όλα αυτά τα χρόνια και δεν ανησυχεί τους υπευθύνους, καθόσον η ιστορία έχει αποδείξει ότι μετά τον Ιανουάριο η συμμετοχή αυξάνεται κατακόρυφα φέρνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι γνώμες που θεωρούν, ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να τίθεται νωρίτερα σε λειτουργία ο μηχανισμός της παρέλασης, προκειμένου να υπάρχει καλλίτερη οργάνωση και μεγαλύτερη προβολή στην ευρύτερη Αμερικανική κοινωνία.

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της Πανομογενειακής συγκέντρωσης στην Νέα Υερσέη, η οποία είχε οριστεί να γίνει την Τρίτη 18 Ιανουαρίου και σαν επόμενη ημερομηνία διεξαγωγής, επιλέχθηκε η 13η Φεβρουαρίου στην ίδια αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον.

Η συγκέντρωση αυτή οργανώθηκε προκειμένου να ενημερωθούν οι Ομογενείς κάτοικοι της Νέας Υερσέης, σχετικά με την διεξαγωγή της παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου στην Νέα Υόρκη.

«Επισκεφθείτε την Ελλάδα», θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το θέμα της φετεινής παρέλασης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής εθνικών θεμάτων της Ομοσπονδίας Θεόδωρο Παυλάκο, θα έπρεπε να υιοθετηθεί η ΑΟΖ(Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), λόγω της κινητικότητας που παρουσιάζει το θέμα και την επιχειρούμενη σύναψη μυστικής συμφωνίας, μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Η τελική επιλογή του θέματος της παρέλασης, αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, όπου θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο από τα λεγόμενα του προέδρου Η. Τσεκερίδη, εξάγεται το συμπέρασμα ότι θα υιοθετηθεί σαν θέμα της φετεινής παρέλασης, η προτροπή «επισκεφθείτε την Ελλάδα».

Το λαχείο της παρέλασης παρουσίασε ο κ. Β.Εγγλέζος και ανακοίνωσε ονομαστικά τα δώρα που περιέχει καθώς επίσης και τα ονόματα των δυο χορηγών (Ε. Ψαρά και Μ. Μαρινάκης)που προσέφεραν από 5.000 δολάρια έκαστος.

Στον ερχομό των ευζώνων αναφέρθηκε ο κ. Π.Γαλάτουλας, ο οποίος υπενθυμίζοντας την συμμετοχή των ευζώνων στην παρέλαση των Αθηνών, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο εφέτος, ένα μέρος του αγήματος των ευζώνων που θα παρελάσει στην Νέα Υόρκη, να έλθει κυριολεκτικά μια ημέρα πριν την παρέλαση .

Ο κ. Γαλάτουλας αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχία του λαχείου και πρότεινε να σταλούν ταχυδρομικώς σε κάθε σύλλογο μέλος της Ομοσπονδίας από 20 λαχεία, τα οποία θα διαθέσουν στα μέλη τους.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Ν. Ράλλης, πρότεινε να δραστηριοποιηθούν ενεργά τα 21 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και να αναλάβουν υπεύθυνα να διαθέσουν από 50 λαχεία έκαστος, ενώ παράλληλα να αναλάβουν την υποχρέωση να φέρουν και πέντε σελίδες καταχωρήσεων στο λεύκωμα της παρέλασης.

Πρότεινε δε επίσης, η επιτροπή γυναικείων θεμάτων της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο προώθησης της εθνικής παρέλασης, να αναλάβει να προσεγγίσει τις Ελληνοαμερικανικές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η κίνηση είχε αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα την περίοδο 2005-06.

Αναφορά στα οικονομικά της παρέλασης του 2010 έδωσε ο κ.Χ.Βουρνάς, ο οποίος τόνισε ότι το περσυνό οικονομικό πλεόνασμα, απείχε κατά πολύ από το ποσόν των 60.000 δολαρίων που είχε αρχικά ανακοινωθεί, καθώς μετά από την τακτοποίηση διαφόρων εκκρεμοτήτων, το πραγματικό ποσό που απέμεινε είναι 26.971 δολάρια.

Εύστοχη ήταν η τοποθέτηση του κ. Η. Νεωφώτιστου στο θέμα του οικονομικού απολογισμού, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να μοιραστεί έγγραφος απολογισμός σε όλους τους παρευρισκομένους, προκειμένου να μπορούν να απευθύνουν σχετικές ερωτήσεις.

Τέλος ανακοινώθηκε η ανάληψη της θέσεως του υπευθύνου για την εκδήλωση του Μπόουλινγκ Γκρίν από τον κ. Μ. Βουδούρη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου με την συμμετοχή του αγήματος των ευζώνων.

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6121&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 23.01.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote