Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εκτύπωση E-mail
12.01.11

Του Σάκη Σερέτη

 

Την επέτειο των 72 χρόνων από την ίδρυση της γιόρτασε η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, στην εορταστικά διαμορφωμένη αίθουσα του Σταθάκειου πολιτιστικού κέντρου στην Αστόρια, το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου.

 

Η Ομοσπονδία αναγνωρίζοντας την πολύχρονη προσφορά παλαιών στελεχών της, καθώς επίσης και συλλόγων που διανύουν τον δεύτερο αιώνα δημιουργικής παρουσίας τους στο Ομογενειακό χώρο, απένειμε τιμητικές διακρίσεις εστιάζοντας στην ιστορική διαδρομή των τιμηθέντων.

Ο Επίσκοπος Μελόης Φιλόθεος, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Νικόλαος Βέλλιος , ο πρώην γενικός γραμματέας της οργάνωσης Λεωνίδας Λόης, ο κ. Γεώργιος Βαράτος πρόεδρος του συλλόγου Γαλαξιδιωτών και ο αρχαιότερος Ελληνικός σύλλογος Βρυσέων Αναβρυτής Νέας Υόρκης, ήταν οι πρώτοι τιμηθέντες αυτής της γενέθλιας εκδήλωσης , η οποία ανακοινώθηκε ότι καθιερώνεται πλέον σε ετήσια βάση, με ημερομηνία διεξαγωγής τον μήνα Νοέμβριο.

Τις τιμητικές διακρίσεις απένειμε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ηλίας Τσεκερίδης, ο οποίος αποτιμώντας την πολύτιμη προσφορά των τιμωμένων ανέφερε, « απόψε τιμούμε το παρελθόν που είναι γεμάτο από εμπειρίες πολλών ετών με επιτυχίες και πιθανόν αποτυχίες.

Μελετούμε όμως το παρελθόν, για να κατανοήσουμε το παρών και προσπαθούμε να μειώσουμε στο μηδέν τυχόντα λάθη, ελπίζοντας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας» τόνισε απευθυνόμενος στους τιμηθέντες.

Αναφερόμενος επίσης στις τρεις βαθμίδες του χρόνου, παρελθόν, παρών και μέλλον, επεσήμανε την ανάγκη παραγωγικής αξιοποίησης του χρόνου από τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, προς όφελος του Ελληνισμού της διασποράς αλλά και της μητέρας Ελλάδας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της οργάνωσης ιατρός Φρίξος Γκούσης, υπενθυμίζοντας τους αγώνες της Ομογένειας για την διάσωση και διατήρηση της Ελληνικής παιδείας, της θρησκείας και των αδιαπραγμάτευτων εθνικών συμφερόντων και σημαιών, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για μια κατάσταση μέθης και κραιπάλης που επικρατούσε στην γενέτειρα τα τελευταία σαράντα χρόνια, όπου λαός και πολιτεία κατασπατάλησαν τον δημόσιο πλούτο, υπονομεύοντας το μέλλον της νεότερης γενιάς.

Ο κ. Γκούσης αναφέρθηκε επίσης, στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας, στην δημιουργία του ηλεκτρονικού αρχείου της Ομοσπονδίας, δείγμα του οποίου παρουσιάστηκε στους καλεσμένους της εκδήλωσης και κλείνοντας την ομιλία του, παρομοίασε τον κ. Γαλάτουλα σαν κινητήρια δύναμη του οργανισμού.

Παρουσιάζοντας τους τιμωμένους ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας, αναφέρθηκε στην εν γένει προσφορά των απόδημων Ελλήνων προς την γενέτειρα, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την θέληση του παρόντος διοικητικού συμβουλίου, να διαχειριστεί υπεύθυνα τις τύχες της Ομοσπονδίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η γενική πρόξενος στην Νέα Υόρκη πρέσβειρα Αγη Μπαλτά, η οποία αρχικά εγκωμίασε την πολιτειακή βουλευτή Αραβέλλα Σιμωτά, και στην συνέχεια αφού απέδωσε τα εύσημα στους τιμώμενους της εκδήλωσης, έδωσε απαντήσεις στις αιχμές που αφορούσαν στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από τον Ελληνικό λαό και την πολιτεία, τις οποίες εξέφρασε ο ιατρός Φρίξος Γκούσης.

«Είμαστε ένα κομμάτι του ελληνισμού που μπορεί να έκανε λάθη, δεν το αρνηθήκαμε, αλλά είμαστε και οι πρώτοι που διαπιστώσαμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να τα βάλουμε σε σωστό δρόμο.

Δυστυχώς για εμάς, είμαστε η αρχή μια σειράς δύσκολων καταστάσεων στην Ευρώπη, όπου ο κόσμος περνάει μια βαθειά κρίση αξιών και ηθών και ελπίζουμε μέσα από αυτή την κρίση με τους αγώνες, να υπάρξει μια σωστή συνέχεια», τόνισε η γενική πρόξενος.

Χαιρετισμούς απηύθυνε η Ελληνοαμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής της Νέας Υόρκης Αραβέλλα Σιμωτά ,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υερσέης Τάσσος Ευστρατιάδης, η «Μις Ανεξαρτησία 2010» Άννα Χελιώτη και ο υπεύθυνος της βραδιάς κ.Χρήστος Βουρνάς.

Την τιμητική διάκριση για τον σύλλογο Βρυσέων Αναβρυτής παρέλαβε ο κ. Γεώργιος Σαραντόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του την περίοδο 1952, ενώ ο σημερινός πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Κατσίχτης, που ήταν και ο βασικότερος χορηγός της εκδήλωσης, έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην περιποίηση των καλεσμένων.

Για περισσοτερες φωτογραφιες πατηστε εδω

photos by Hara Saridakis

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6100&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 12.01.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote