Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επίθεση καμικάζι σε παιδιά
Επίθεση καμικάζι σε παιδιά Εκτύπωση E-mail
12.10.07
Με παιδικό αίμα βάφτηκε σήμερα η πρώτη ημέρα των εορτασμών του τέλους του ιερού για τους μουσουλμάνους, μήνα του Ραμαζανιού. Από έκρηξη βόμβας που ήταν κρυμμένη σ’ ένα καροτσάκι με παιγνίδια, δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 17 τραυματίστηκαν, σε παιδική χαρά πλατείας, στο βόρειο Ιράκ. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μια μέρα αφού αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν εννέα παιδιά και έξι γυναίκες σε αεροπορική επιδρομή βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, η οποία είχε στόχο στελέχη της αλ-Κάιντα. Η επίθεση έγινε σε περιοχή που θεωρείται καταφύγιο μαχητικών ισλαμιστών.

Ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Αμπάς Μοχάμεντ δήλωσε πως ο επίδοξος καμικάζι βομβιστής έσπρωξε το καροτσάκι στην πλατεία όπου έπαιζαν τα παιδιά στην βόρεια πόλη Τουζ Χουρμάτο, όπου ζουν κυρίως σιίτες. Ο βομβιστής τραυματίσθηκε. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Μοχάμεντ Ρασίντ, δύο αγόρια ηλικίας μεταξύ 10 και 12 ετών σκοτώθηκαν, ενώ τραυματίσθηκαν 17 κάτω των 18 ετών.

Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε πως διεξάγει "επισταμένη έρευνα" για την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη από ελικόπτερα κοντά στη λίμνη Ταρ Ταρ, περίπου 80 χλμ. βορειοδυτικά της Βαγδάτης. Το επεισόδιο, που σημειώθηκε την παραμονή της γιορτής Εϊντ αλ-Φιτρ, θεωρείται πιθανό να αναζωπυρώσει τις εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Βαγδάτης, η οποία έχει επανειλημμένα επικρίνει τις δυνάμεις των ΗΠΑ για τον αριθμό των ιρακινών αμάχων που σκοτώνονται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Πάντως δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την ιρακινή κυβέρνηση, καθώς στο Ιράκ είναι σήμερα αργία λόγω της γιορτής.




Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=610&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote