Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σε συναγερμό το Μπρισμπέιν λόγω πλημμυρών
Σε συναγερμό το Μπρισμπέιν λόγω πλημμυρών Εκτύπωση E-mail
11.01.11

Έκκληση να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κάνουν στους κατοίκους της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, το Μπρισμπέιν, οι αρχές καθώς η άνοδος της στάθμης των υδάτων αναμένεται να προκαλέσει τις μεγάλες πλημμύρες εδώ και χρόνια στην πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ.

Οι κάτοικοι του Μπρισμπέιν, της τρίτης σε μέγεθος πόλης της Αυστραλίας, πρέπει να αναμένουν καταστροφικές πλημμύρες τις επόμενες ημέρες, προειδοποίησε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Κάμπελ Νιούμαν.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους η στάθμη των υδάτων του ποταμού ανέβηκε κατά 1,5 μέτρα μέσα σε μια ώρα.

Εκτιμάται ότι περίπου 6.500 σπίτια και καταστήματα αναμένεται να πλημμυρίσουν στην πρωτεύουσα του βόρειου Κουίνσλαντ, πληθυσμού δύο εκατομμυρίων κατοίκων, που έχει πληγεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από τις μεγαλύτερες πλημμύρες τελευταίων πενήντα ετών.

Περισσότεροι από 200 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πληγεί από τις τροπικές καταιγίδες που πλήττουν την περιοχή από το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τις αρχές εννέα νεκροί και 66 αγνοούμενοι είναι ο έως τώρα απολογισμός των πλημμυρών που πλήττουν τη βορειοδυτική Αυστραλία.

Υπολογίζεται ότι το κόστος για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων περιοχών σε συνδυασμό με τις έως τώρα καταστροφές θα ξεπεράσει τα 5 δισ. δολάρια Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι το δολάριο Αυστραλίας έπεσε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων εβδομάδων εν μέσω ανησυχιών ότι τα ανθρακωρυχεία του Κουίνσλαντ θα χρειαστούν μήνες για να επανέλθουν στην κανονική παραγωγή τους και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι πλημμύρες θα πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη της Αυστραλίας. Ωστόσο η  πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ δήλωσε , ότι οι πλημμύρες δεν θα επηρεάσουν το αναμενόμενο πλεόνασμα του προϋπολογισμού για το 2012-13.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6096&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote