Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν
Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν Εκτύπωση E-mail
09.01.11

Αεροσκάφος της Iran Air με τουλάχιστον εκατό επιβαίνοντες συνετρίβη, λόγω κακοκαιρίας, κοντά στην πόλη Ουρουμιγέχ, περίπου 1.000 χλμ. βορειοδυτικά της Τεχεράνης.

Αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού Χεϊντάρ Χεϊνταρί δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ότι τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 32 τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 10 επιζώντες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής και ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες πληροφορίες που ανεβάζουν τον αριθμό των επιζώντων σε έως και 60.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη ξένων επιβατών στο αεροσκάφος.

Σωστικά συνεργεία του Ερυθρού Σταυρού έσπευσαν στην περιοχή, αλλά η μεγάλη χιονόπτωση εμποδίζει την εργασία τους, σύμφωνα με ιρανό αξιωματούχο.

Το αεροσκάφος είναι ένα Boeing 727, με 12μελές πλήρωμα και ανήκει στις κρατικές αερογραμμές.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί με καθυστέρηση μίας ώρας από την Τεχεράνη με προορισμό την Ουρουμιγέχ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι συνετρίβη σε κοιλάδα κοντά στην Ουρουμιγέχ λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ομίχλης, ενώ δύο πτήσεις από την Τεχεράνη με προορισμό την πόλη αυτή είχαν ακυρωθεί προηγουμένως.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγούνται ότι στο έδαφος το αεροπλάνο «κομματιάστηκε, αλλά μεγάλες εκρήξεις δεν έγιναν».

Δύο παιδιά επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος, αλλά η τύχη τους μέχρις ώρας δεν είναι εξακριβωμένη.

Οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν εμποδίζουν την κυβέρνησή του να αγοράζει νέα επιβατικά αεροπλάνα ή και ανταλλακτικά, ακόμα, για τα παλαιότερα.

Τον Ιούλιο 2009 ένα ρωσικό Τουπόλεφ των Αερογραμμών της Κασπίας με προορισμό την Αρμενία ανεφλέγη εν πτήσει και συνετρίβη κοντά στην πόλη Καζβίν, 168 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Τον Φεβρουάριο 2003 ένα ρωσικό Ιλιούσιν-76 συνετρίβη στο νότιο Ιράν, 276 Φρουροί της Επανάστασης σκοτώθηκαν μαζί με το πλήρωμα.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6091&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote