Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΑΡΣΗ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ
ΑΡΣΗ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Εκτύπωση E-mail
07.01.11

Toυ Σάκη Σερέτη

Την άρση  καταδικαστικών  αποφάσεων  εναντίον δημοσιογράφων, οι οποίες είχαν επιβληθεί στις 26 Μαρτίου 2008 από την τότε διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, αποφάσισε κατά την διάρκεια της  πρώτης του έτους συνεδρίασης, το νέο διοικητικό συμβούλιο της.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικό  πλαίσιο αποκατάστασης των σχέσεων της Ομοσπονδίας με τους εκπρόσωπους του τύπου, των οποίων τα δημοσιεύματα «ενόχλησαν» κατά καιρούς τις προηγούμενες διοικήσεις του οργανισμού και δρομολόγησαν τις απαγορευτικές αποφάσεις  εισόδου τους στην Ομοσπονδία.

Βεβαίως οι λόγοι αποκλεισμού είχαν διαφορετικά κριτήρια  και σε κάποιες περιπτώσεις, αποσκοπούσαν προκλητικά στην προστασία ενός αμαρτωλού συστήματος εξουσίας, που προήλθε από τις μονοκρατορικές εκλογές χωρίς αντίπαλο τον Ιούνιο του 2006.

Ωστόσο η πρόσφατη άρση τους,  δικαιώνει διαχρονικά μεμονωμένες περιπτώσεις δημοσιογράφων, όπου τα στοιχεία του «ενοχλητικού» ρεπορτάζ τους, επαληθεύτηκαν πανηγυρικά από τις εξελίξεις και οδήγησαν στην σχετική πρόταση, που κατέθεσε ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας αιτιολογώντας ξεχωριστά κατά περίπτωση.
Α) Θανάσης Τσίτσας
Αναιρεί την προηγούμενη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της περιόδου 2006-2008, μέσω της οποίας καταδίκαζαν τα δημοσιεύματα του και τον έκριναν ανεπιθύμητο στις διεργασίες του οργανισμού, με το σκεπτικό ότι τα στοιχεία του ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 22-Ιουνίου 07 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, επιβεβαιώθηκαν απόλυτα από την πορεία του «συνεδρίου» που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Β) Γεώργιος Λυκομήτρος.
Σύμφωνα με τα πρακτικά συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της περιόδου 2006-2008, δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καμία απόφαση που να στοιχειοθετεί τον αποκλεισμό του εν λόγω δημοσιογράφου από τις διεργασίες της Ομοσπονδίας και  κατά συνέπεια, τα οποιαδήποτε αφοριστικά δελτία τύπου που είχαν δημοσιευτεί στο παρελθόν, αποτελούν μεμονωμένες πράξεις μιας μειοψηφίας και δεν υφίστανται.
Γ) Αλέξανδρος Στεφανόπουλος
Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την άρση της απαγόρευσης εισόδου του στις διεργασίες της Ομοσπονδίας, η οποία του είχε επιβληθεί στις 26 Μαρτίου 2008 από την τότε διοίκηση και αφορούσε δημοσιεύματα που στρεφόντουσαν εναντίον προσώπων του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Ωστόσο το νέο διοικητικό συμβούλιο επισημαίνει,  ότι οποιαδήποτε μελλοντική δημοσίευση αναληθών στοιχείων από τον ίδιο, καθώς επίσης και από το μέσο που εκπροσωπεί και αφορούν στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , θα σημάνει αυτομάτως τον αποκλεισμό του ιδίου και του μέσου που εκπροσωπεί. από τις διεργασίες του οργανισμού.
-Η επίμαχη πρόταση υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα παρόντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και αναμένεται να κοινοποιηθεί αρμοδίως στους ενδιαφερομένους, καθώς επίσης και στα μέλη της γενικής συνέλευσης του οργανισμού.
-Ανοίγοντας τα κιτάπια του πρόσφατου παρελθόντος το νέο διοικητικό συμβούλιο, αποφάσισε επίσης, να προσβάλλει την νομιμότητα των ποινών που είχαν επιβληθεί προς τους πρώην προέδρους Απόστολο Τομόπουλο και Γεώργιο Γεωργόπουλο, με το αιτιολογικό ότι δεν τηρήθηκαν σωστά οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες και κατά συνέπεια, θεωρεί άκυρες τις ποινές που τους είχαν επιβληθεί από την τότε διοίκηση υπό τον κ. Ν.Διαμαντίδη.
-Ποινές για τις οποίες, αφού αρχικά δρομολογήθηκαν προσωπικά από τον κ. Διαμαντίδη σε ρόλο αρχιδικαστή, στην συνέχεια ο ίδιος φρόντισε για την διακοπή τους και  επικαλούμενος δημόσια  λόγους «ενότητας», απέσπασε   την συναίνεση των περισσοτέρων μελών  της τελευταίας γενικής συνέλευσης του 2008, στο παρά πέντε της ταραχώδους  θητείας του.
-Στην  έγγραφη καταγγελία του προέδρου της επιτροπής κτηρίου Δημήτρη Βεκιαρέλλη, η οποία ζητά από το νέο συμβούλιο, να επιληφθεί στο θέμα παραλαβής και παράδοσης των στοιχειών που αφορούν στο κτήριο της Ομοσπονδίας από την προηγούμενη διοίκηση, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον κ. Π Μιχαλέα, μέσω της οποίας τον καλούν να παραδώσει  μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.
-Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης, να ορίσει σαν επικεφαλής της επιτροπής δημοσίων σχέσεων της φετεινής παρέλασης τον κ .Π.Γαλάτουλα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες, να φωταγωγηθεί το βράδυ της 25ης Μαρτίου το empire state building στο Μανχάταν με τα εθνικά μας χρώματα.      
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6084&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων