Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διπλό μήνυμα Παπούλια
Διπλό μήνυμα Παπούλια Εκτύπωση E-mail
06.01.11

Ευρωπαϊκό πρόβλημα χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη τον Έβρο για την γιορτή των Θεοφανίων. Ο κ. Παπούλιας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να εφαρμόσει «ολοκληρωμένη πολιτική» για το θέμα και την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της και να εφαρμόσει «άμεσα και απτά» το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής.

 

«Η προσπάθεια όλων αυτών που θέλουν να ξεφύγουν από την απόλυτη φτώχεια, αναζητώντας αλλού καλύτερη ζωή, είναι ένα θέμα βαθιά ανθρώπινο», είπε ο Πρόεδρος  ξεκινώντας τις δηλώσεις του. «Ομως», πρόσθεσε, «για την Ελλάδα η αθρόα παράνομη μετανάστευση είναι και θέμα εθνικό. Από εδώ, τον Εβρο, κάθε μέρα, προστίθεται στη χώρα ένα χωριό 200 έως 300 παράνομων μεταναστών. Οφείλουμε με αποφασιστικότητα να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα, εθνικό, ευρωπαϊκό, διμερές για να το αντιμετωπίσουμε».

Ο Κάρολος Παπούλιας έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους ακρίτες. Στην Ελλάδα, σημείωσε ο Πρόεδρος, εισέρχεται το 80% της παράνομης μετανάστευσης όλης της ΕΕ, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί.

«Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει μιαν ολοκληρωμένη πολιτική για την παράνομη μετανάστευση και το άσυλο. Καλώ την Τουρκία να συνεργαστεί εποικοδομητικά με την Ε.Ε., να ελέγξει τα σύνορα της και να εφαρμόσει άμεσα και απτά το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6079&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote