Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Γερμανία: Μόλυνση αυγών και κρέατος με διοξίνη
Γερμανία: Μόλυνση αυγών και κρέατος με διοξίνη Εκτύπωση E-mail
04.01.11

Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης κατηγορούν μία γερμανική εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών για τη μόλυνση αυγών και κρέατος με διοξίνη, που έχει αναγκάσει τουλάχιστον 1.000 αγροκτήματα να σταματήσουν να πωλούν τα προϊόντα τους, όπως αναφέρει σε άρθρο της, η εφημερίδα Βέσταφαλεν Μπλατ.

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας ασφάλειας τροφίμων της Γερμανίας, αναφέρει ότι η εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών Harles & Jentzsch χρησιμοποίησε ένα λιπαρό οξύ στη ζωοτροφή το οποίο χρησιμοποιείται κανονικά για την παραγωγή βιοντίζελ.

Το συγκεκριμένο λιπαρό οξύ, που προσδιόριζε ότι είναι κατάλληλο για την παραγωγή λιπαντικών, χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή 527 τόνων ζωτροφής, όπως ανέφερε η γερμανική υπηρεσία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, αυγά, χοιρινό κρέας, γαλοπούλες και κοτόπουλα, στα οποία εντοπίστηκαν υψηλότερα επίπεδα διοξίνης από τα επιτρεπτά, πωλήθηκαν και καταναλώθηκαν.

Σύμφωνα πάντως με το γερμανικό Ομοσπονδιακό Ιδρυμα για την Αξιολόγηση του Κινδύνου (BfR) ο κίνδυνος για τους καταναλωτές που έφαγαν το κρέας και τα αυγά είναι ασήμαντος. "Δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία", ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ινστιτούτου.

Μόνο στην Κάτω Σαξονία 1.000 αγροκτήματα αναγκάστηκαν να σταματήσουν να πωλούν τα προϊόντα τους εξαιτίας της διοξίνης.

Στη Θουριγγία οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν πού βρίσκονται εκατοντάδες γουρούνια τα οποία είχαν καταναλώσει μολυσμένη ζωοτροφή, το Δεκέμβριο και στη συνέχεια πωλήθηκαν σε άλλους αγρότες.

Σύμφωνα με τον Ούβε Μπούχνερ εκπρόσωπο του κρατιδίου, τα γουρούνια αυτά είναι πιθανό να έχουν πωληθεί σε όλη την Ευρώπη.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6077&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote