Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
31.12.10

 

Του Σακη Σερετη

Αποχαιρετώντας σε λίγες ώρες την χρονιά της οικονομικής κρίσης, ανοίγουμε το φυλιστρίνι της ελπίδας στο 2011 και αγκιστρωμένοι στις αισιόδοξες προοπτικές του αύριο, οραματιζόμαστε ένα νέο φωτεινό ορίζοντα απαλλαγμένο από το γκρίζο χρώμα της μιζέριας που βιώνουμε..

Συνοδοιπόρος μας σε αυτό το όνειρο και η πολιτική ηγεσία , η οποία με τα Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα που απευθύνει, θέλει να μας πείσει ότι συμπάσχει μαζί μας και μοιράζοντας ευχές, θεωρεί ότι μπορεί να αναπτερώσει το πεσμένο μας ηθικό.

"Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών. Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος είμαι και εγώ", υπογραμμίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ωστόσο η απάντηση σε αυτό το μήνυμα, είναι ότι ο «κυρίαρχος λαός» καλείτε πάλι να πληρώσει τον βαρκάρη.

Βιώνοντας μοναδικά τους δαιμονικούς εφιάλτες της οικονομικής κρίσης, ατενίζει το μέλλον με δυσκολία, ενώ οι εθνοπατέρες κυβερνήτες του τόπου, αποστασιοποιημένοι από τα ελπιδοφόρα συνθήματα, του τύπου, « Λαός-Πασόκ στην εξουσία», και «σεμνά και ταπεινά» στην «επανίδρυση του κράτους», πέρασαν στην επίθεση με το εφιαλτικό «μαζί τα φάγαμε»,ενώ σήμερα, εκπέμπουν αλώβητοι μηνύματα συμπαράστασης και αισιοδοξίας , σαν να μην έφταιξαν αυτοί.

Άλλωστε γιατί να μην είναι αισιόδοξοι ;

Τα δικά τους συμφέροντα είναι εδραιωμένα και νομοθετημένα, ενώ η ασυλία που τους καλύπτει, προσφέρει τα μέγιστα στην ατιμωρησία και τον πειραματισμό στου κασίδη το κεφάλι.

Οι εξεταστικές επιτροπές της συγκάλυψης, η αδυναμία σύγκρουσης με την Λερναία Ύδρα της φοροδιαφυγής, και η εν γένει απούσα πολιτική ευθιξία, αποτελούν σοβαρά δείγματα ανεπάρκειας των βολεμένων πατερούληδων του έθνους, οι οποίοι ωστόσο για άλλη μια φορά, αποφάσισαν να μας σώσουν αρχίζοντας με τα αισιόδοξα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα.

-Καλή χρονιά και ταχεία έξοδο από το τούνελ της εξαθλίωσης, μας εύχονται με συμπόνια οι «συμπάσχοντες» πολιτικοί ταγοί της εξουσίας και προβάλλοντας το καρώτο της σωτηρίας, επιβεβαιώνουν το γνωστό λαϊκό άσμα, «τα σφάλματα μας πέλαγα»….

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6068&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 31.12.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote