Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Α.Κυπριανού: Η Βουλή δεν θα γίνει δικαστήριο
Α.Κυπριανού: Η Βουλή δεν θα γίνει δικαστήριο Εκτύπωση E-mail
30.12.10

Τη λύπη του γιατί κάποιοι εργολαβικά προσπαθούν να αποφύγουν το ενδεχόμενο καταγραφής των γεγονότων της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι η χειρότερη συνταγή για την κοινωνία, η οποία θα μας στρέφει πάντοτε στο παρελθόν.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο Δημοτικό Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας σε σχέση με την αντιπαράθεση για το πόρισμα της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «δεν θα σταθώ στα τυπικά», αφού «θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρη η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής του 1989, ότι η Βουλή θα καταλήξει στην καταγραφή κάποιων γεγονότων».

 
«Δεν πρόκειται η Βουλή ούτε να γράψει ιστορικό πόνημα αλλά ούτε ο στόχος της είναι να λειτουργήσει ως δικαστήριο και να καταδικάσει ανθρώπους», πρόσθεσε.
 
Συνέχισε λέγοντας ότι «η φιλοδοξία της είναι να καταγράψει κάποια ιστορικά γεγονότα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για την αντικειμενική συγγραφή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας».
 
«Λυπούμαι ειλικρινά», είπε, «γιατί κάποιοι εργολαβικά προσπαθούν να αποφύγουν το ενδεχόμενο της καταγραφής αυτών των γεγονότων», προσθέτοντας ότι κατά την άποψη του ΑΚΕΛ αυτό γίνεται «για προφανείς λόγους, ανησυχούν από το τι θα περιλαμβάνει αυτή η έκθεση ή το πόρισμα, όπως θέλετε ονομάστε το».
 
«Αντί λοιπόν να σταθούμε με μια αυτοκριτική ενδοσκόπηση σε γεγονότα που έχουν οδηγήσει την Κύπρο και τον κυπριακό λαό σε αρνητικές εξελίξεις», ανέφερε «προσπαθούμε να τα διαγράψουμε και δυστυχώς επιτρέπουμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα».
 
Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε, τέλος, την άποψη ότι «είναι η χειρότερη συνταγή για μια κοινωνία αν θέλει να πάει μπροστά», συμπληρώνοντας ότι «είναι ακριβώς η συνταγή η οποία θα μας στρέφει πάντοτε πίσω στο παρελθόν και θα μας περιορίζει στο να αναπτυχθούμε με το σωστό τρόπο».
 
ikypros
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6064&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote