Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ουκρανία: Συνελήφθη πρώην υπουργός για υπόθεση δηλητηρίασης Γιούσενκο
Ουκρανία: Συνελήφθη πρώην υπουργός για υπόθεση δηλητηρίασης Γιούσενκο Εκτύπωση E-mail
27.12.10

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Γιούρι Λουτσένκο με κατηγορίες για εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης του Βίκτορ Γιούσενκο και για κατάχρηση εξουσίας.

 

Η δικηγόρος του Ινα Κισίλ κατήγγειλε ότι ο Λουτσένκο «ανακρίθηκε και συνελήφθη από έντεκα μασκοφορεμένα μέλη των ειδικών δυνάμεων, που επέβαιναν σε ένα μίνι μπας, την ώρα που έκανε βόλτα το σκύλο του στο Κίεβο συνοδευόμενος από τους γιους του».

 
Σύμφωνα με την ίδια, η σύλληψή του δεν ήταν αναμενόμενη. Η δικηγόρος εξέφρασε ενόχληση γιατί ο πελάτης της συνελήφθη από μέλη των ειδικών δυνάμεων που δεν είναι η δουλειά τους να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους υποθέσεις, αφού ασχολούνται μόνο με τρομοκράτες.
 
Ο πρώην υπουργός Εργασίας δήλωσε μέσω της δικηγόρου του λίγο πριν τη σύλληψή του ότι κατηγορείται και για συμμετοχή του στην υπόθεση δηλητηρίασης το 2004 του Βίκτορ Γιούσενκο τότε υποψήφιου προέδρου της Ουκρανίας, χωρίς όμως να αναφερθεί περαιτέρω.
 
Απέρριψε κατηγορηματικά τον «πολιτικό χαρακτήρα» που έχει δοθεί στην υπόθεσή του και κατήγγειλε «τις πιέσεις που ασκούνται κατά των οπαδών της αντιπολίτευσης» στη χώρα.
 
Ο συλληφθείς πρώην υπουργός κατηγορείται και για κατάχρηση εξουσίας, επειδή παραβαίνοντας τον νόμο, προσέλαβε οδηγό, γεγονός που κόστισε στο δημόσιο αρκετά χρήματα. Στην περίπτωση που καταδικαστεί κινδυνεύει να κλειστεί στη φυλακή για οκτώ χρόνια.
 
Η υπόθεση του Λουτσένκο είναι η τελευταία σειράς καταγγελιών για εγκληματικές υποθέσεις, για καταχρήσεις και άλλα αδικήματα κατά μελών της κυβέρνησης της τότε πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο, η οποία έχει απαγορευτεί να εγκαταλείψει τη χώρα, γιατί και η ίδια κατηγορείται για ατασθαλίες.
 
Μεταξύ των ανώτατων και μεσαίων στελεχών μελών της κυβέρνησής της που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος.
 

nooz.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6050&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote