Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πεταλωτής: «Γλώσσα μίσους» από τον μητροπολίτη Πειραιώς
Πεταλωτής: «Γλώσσα μίσους» από τον μητροπολίτη Πειραιώς Εκτύπωση E-mail
23.12.10

Αποδοκίμασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega κατηγόρησε τους Εβραίους, για τα δεινά των λαών σε παγκόσμιο επίπεδο.

 «Υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας που είναι το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας, με τις μονογονικές οικογένειες με τα ομόφυλα ζευγάρια δηλαδή μια προσπάθεια καταστροφής των εθνικών κρατών» είχε πει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιά βγάζοντας μάλιστα το συμπέρασμα ότι «ο διεθνής Σιωνισμός είναι πίσω από όλη αυτή την ιστορία.

 
Δεν ενθυμείστε την περίπτωση όταν επισκέφθηκε το εβραϊκό λόμπι τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ένα και μοναδικό αίτημα να διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες με την αιτιολογία ότι οι ομόπιστοί τους εν Ελλάδι υφίστανται διακρίσεις; Υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών».
 
Ο Γιώργος Πεταλωτής με σκληρή γλωσσά απάντησε στον Ιεράρχη επισημαίνοντας ότι «οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο, προσβάλλουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας. Προσβάλλουν την ίδια την κοινωνία μας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η ελληνική εβραϊκή κοινότητα».
 
Πάντως, το θέμα έχει φτάσει και στο Ισραήλ καθώς η μεγάλης κυκλοφορίας ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναπαράγει της δηλώσεις του Μητροπολίτης σε δημοσίευμα με τίτλο «Έλληνας ανώτατος Ιερέας κατηγορεί τους Εβραίους για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας».

Ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6041&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote