Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
21.12.10

ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Τελικά μετά από 15 χρόνια λειτουργίας με αλόγιστες σπατάλες και επικοινωνιακές γκλαμουριές που πλήρωνε ο Έλληνας φορολογούμενος, ανακοινώθηκε ότι το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, αντιπροσωπεύει ουσιαστικά μια μειοψηφία της τάξεως του 5% των οργανωμένων Αποδήμων.

Έτσι σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αμερικής Θεόδωρο Σπυρόπουλο, περιορίζεται ο ρόλος του ΣΑΕ σαν εκφραστή της Ομογένειας και θα πρέπει να αναζητηθούν νέοι τρόποι διεξαγωγής των εκλογών, όπως επίσης και νέοι τρόποι επικοινωνίας.
Εστιάζοντας μάλλον στους «νέους» τρόπους επικοινωνίας ο περιφερειάρχης του ΣΑΕ Αμερικής, ανακοίνωσε μέσω της Ομογενειακής ημερήσιας εφημερίδας στην πόλη μας, ότι το εν λόγω οικοδόμημα διαθέτει λάθος θεμέλια και παράλληλα ομολογώντας την αποτυχία του εγχειρήματος, δηλώνει ότι «χάσαμε με το ΣΑΕ 15 ολόκληρα χρόνια και μαζί χάσαμε τα όνειρα μας».
Προφανώς ο κ. Σπυρόπουλος φαίνεται ότι σήμερα «ανακάλυψε την Αμερική» και όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείτο με τα «κοινά», δεν έβλεπε την χρόνια διαφοροποιημένη στάση της πλειοψηφίας, απέναντι στις ψευδεπίγραφες και αναποτελεσματικές οργανώσεις, όπως επίσης δεν άκουγε και τις φωνές διαμαρτυρίας, αρκετών μελών που απαρτίζουν το σημερινό συμβούλιο του ΣΑΕ Αμερικής, οι οποίες αφορούν σε μεγάλο βαθμό στον απολυταρχικό τρόπο διοίκησης που ο ίδιος έχει υιοθετήσει.
Δεν γνωρίζω αν αυτός ο όψιμος απολογισμός, αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων των μελών του περιφερειακού συμβουλίου Αμερικής και θα ήταν πολύ χρήσιμο, να ακουστούν και οι απόψεις των υπολοίπων στελεχών, καθώς «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη» όπως λέει μια λαϊκή παροιμία.
Εκτός αν η έκφραση γνώμης των υπολοίπων, θεωρείται δευτερεύουσας σημασίας για τον επικεφαλής του ΣΑΕ Αμερικής και του παραχωρεί το «δικαίωμα», να πλασάρει άκριτα τις δικές του απόψεις.
Όσον αφορά στην οικονομική αυτονομία του ΣΑΕ και την απεξάρτηση του από τα κονδύλια του Ελληνικού κράτους, την οποία εμφανίζεται σήμερα να υποστηρίζει ο κ. Σπυρόπουλος, απομένει να εφαρμοστεί και στην πράξη.
Καθόσον μια νέα επιχορήγηση της τάξης των 60.000 ευρώ, έχει εγκριθεί από την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού για το 2010 οδεύοντας προς το ταμείο του κρατικοδίαιτου ΣΑΕ Αμερικής.
Διανύουμε την εποχή, που η Ελλάδα στενάζει κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα οι πολίτες της να σιχτιρίζουν σε καθημερινή βάση τους πολιτικούς, για όλους αυτούς τους ασυμμάζευτους μηχανισμούς, οι οποίοι τους έσυραν στο κρεβάτι του Προκρούστη με το μνημόνιο ανά χείρας.
Και η πρόσφατη χορήγηση μιας νέας οικονομικής ένεσης προς τον ασθενή του ΣΑΕ, αποτελεί αν μη τι άλλο, την ζωντανή απόδειξη διασπάθισης του δημόσιου χρήματος σε χαλεπούς καιρούς.
Ωστόσο, επειδή οι διαφωνούντες με τον πρόεδρο, περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΑΕ Αμερικής, φαντάζομε ότι δεν λησμονούν τον τρόπο που διαμορφώθηκε το σημερινό ασφυκτικό τοπίο διοίκησης, καλούνται να πάρουν θέση και μαζί με τον «οραματιστή» πρόεδρο τους, να αρνηθούν την είσπραξη αυτού του ποσού.
Αφορμή όμως για περίεργες σκέψεις και προβληματισμό, προκαλούν οι σχετικές αποφάσεις της Ελληνικής πολιτείας, η οποία με την χρηματοδότηση ενός οργανισμού που τουλάχιστον κατά δήλωση του Περιφερειάρχη Αμερικής, δεν διαθέτει τα σωστά θεμέλια, εξακολουθεί να στηρίζει ετοιμόρροπα κτίσματα….
Αντιλαμβάνεστε όμως, ότι αυτή την αντιφατική σπαζοκεφαλιά, μόνο η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και ο αρμόδιος Υφυπουργός μπορούν να επιλύσουν.

Σακης Σερετης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6039&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 01.01.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote