Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Απεργία πείνας στα Σκόπια για το όνομα
Απεργία πείνας στα Σκόπια για το όνομα Εκτύπωση E-mail
21.12.10

Απεργία πείνας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του νεοσύστατο συλλόγου «Να μην αλλάξει το όνομα», Γκεόργκι Φίλεφ, αποφασίστηκε από το Παγκόσμιο Συνέδριο Σλαβομακεδόνων. Οι απεργοί έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία των Σκοπίων και στις αίθουσες της Βιβλιοθήκης «Αδελφοί Μιλαντίνοβι».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Φίλεφ, η απεργία πείνας δεν αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης προς τους πολιτικούς, ούτε και αυτούς της Ελλάδας που «αρνείται το όνομα της χώρας». Σκοπό έχει, είπε, να ενεργοποιήσει όλους τους πολίτες.

 
Πάντως, στις δηλώσεις του, ο Φίλεφ κράτησε το καλύτερο για το τέλος, εκτοξεύοντας την απειλή πως πιθανή αλλαγή του ονόματος θα σημάνει διάλυση και αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων (!), «συνθηκολόγηση και κατοχή της Μακεδονίας».
 
Προτρέπει μάλιστα τους πολίτες των Σκοπίων να λάβουν μέρος στην εκστρατεία, υπενθυμίζοντάς τους ότι έχουν το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή «με όλες τις δυνάμεις και όλα τα μέσα», ώστε να μην αλλάξει το όνομα του κράτους και η «ταυτότητα του έθνους».
 
Τον τελευταίο καιρό οι σκληροπυρηνικές οργανώσεις των Σκοπίων εντείνουν τις δραστηριότητές τους, ενώ οι τίτλοι που δεσπόζουν στον τοπικό Τύπο, καθώς και τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι «Όχι αλλαγή του ονόματος» και «Όχι στον συμβιβασμό».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6038&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote