Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στο στόχαστρο του Moody's η Ελλάδα
Στο στόχαστρο του Moody's η Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
17.12.10

Yπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση θέτει ο οίκος Moody's την αξιολόγηση Ba1 της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, επικαλούμενος την αυξημένη αβεβαιότητα για την ικανότητα της χώρας να μειώσει το χρέος της και την υστέρηση που παρατηρείται στα έσοδα του 2010.

Η Moody's ανέφερε ως έναν ακόμη λόγο για την απόφασή της αυτή το μέγεθος και τους όρους της επιπλέον βοήθειας που ενδεχομένως θα λάβει η Ελλάδα στην περίπτωση που παραμείνει αποκλεισμένη από τις αγορές ομολόγων.

 
«Για αυτό το λόγο, η αναθεώρηση της Moody's θα επικεντρωθεί σε παράγοντες, όπως η αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ και η δημοσιονομική προσαρμογή, που θα επηρεάσουν τη δυναμική όσον αφορά το χρέος της χώρας τα επόμενα χρόνια», σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.
 
Πάντως, ο οίκος δήλωσε ότι σημειώνεται σημαντική πρόοδος στην εφαρμογή μιας πολύ μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής.
 
Σημειώνεται πως πριν από δύο εβδομάδες και ο οίκος Standard & Poor's προειδοποίησε με μείωση της αξιολόγησης «BB+» της Ελλάδας, εάν αποδειχθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα ευνοήσει τους κρατικούς ομολογιούχους εις βάρος των ιδιωτών.
 
Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από τους νέους κανονισμούς, σημείωνε στην ανακοίνωσή του, θέτοντας την αξιολόγηση «BB+» σε καθεστώς CreditWatch Negative.
 

Ανέφερε ακόμη πως η απόφαση για τυχόν υποβάθμιση της χώρας θα ληφθεί εντός των επόμενων τριών μηνών.

ΕΘΝΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6029&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote