Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Εκτύπωση E-mail
14.12.10

Του Σάκη Σερέτη

Για απανωτά σφάλματα δεκαετιών της εκάστοτε Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και καθεστώς «μειωμένης εθνικής κυριαρχίας», με νόμους που επιβάλλονται από έξω, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου στο Σταθάκειο.

Παρόλο που στην εισαγωγή του ανέφερε ότι δεν θα μιλήσει σαν βουλευτής του κόμματος που ανήκει, αλλά μόνο σαν ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού κοινοβουλίου, εν τούτοις δεν απέφυγε την κομματική κριτική προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του, αποδίδοντας τους ευθύνες για την υπογραφή του μνημονίου, το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «υπεγράφη σε ένα Σαββατοκύριακο».
Εστιάζοντας δε την κριτική του προς τον Πρωθυπουργό, υπενθύμισε ότι γνώριζε προεκλογικά την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και παρόλα αυτά, έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις στον Ελληνικό λαό.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης, ότι τα κόμματα δημιούργησαν ένα μεγάλο πελατειακό σύστημα προσλαμβάνοντας υπαλλήλους, τους μισθούς των οποίων γνώριζαν ότι θα πρέπει να πληρώσουν με δανεικά, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ύπαρξη ενός αναποτελεσματικού και πολύ συχνά διεφθαρμένου κράτους, του οποίου η μείωση
επιχειρείται σήμερα με δειλά βήματα.
Χαρακτηρίζοντας την φοροδιαφυγή σαν πρόβλημα τεραστίων διαστάσεων, ανέφερε το ποσόν των 15-20 δις, στο οποίο αποτιμάται το ύψος της, ενώ παράλληλα επεσήμανε την αδυναμία των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους, λέγοντας ότι τα αποτέλεσμα είσπραξης εσόδων μέχρι στιγμής, δεν είναι τα προσδοκούμενα.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αναγκαίες διαθρωτικές αλλαγές και στην σιωπηλή πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, η οποία υπομένει αντιλαμβανόμενη την κρίση σαν μια ευκαιρία αλλαγής για όλους, ενώ παρομοίασε τους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους, σαν «αγελάδα που δεν αρμέγεται άλλο».
Τόνισε επίσης, ότι αυτές οι αλλαγές έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί προ πολλού, αλλά δυστυχώς δεν επιχειρήθηκαν κάτω από το βάρος του αναλογιζόμενου πολιτικού κόστους.
Πρέπει να αλλάξουμε σαν λαός και μέσα από μια γενναία συνταγματική ρύθμιση, να γίνουν και οι κατάλληλες αλλαγές για το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη κατάργησης της προνομιακής μεταχείρισης των πολιτικών.
Ανέφερε δε σαν παράδειγμα, τον χρόνο παραγραφής αδικημάτων για τους πολιτικούς και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος προβλέπει την προνομιακή προστασία του πολιτικού συστήματος, αποδεικνύοντας ότι έτσι φροντίζει για την άμυνά του.
Όσον αφορά στους χειρισμούς και στην επιχειρούμενη εξυγίανση διαφόρων τομέων από την κυβέρνηση, ο κ Μητσοτάκης επεσήμανε την στήριξη που παρέχει το κόμμα του, ψηφίζοντας θετικά τα 30 από τα 60 νομοσχέδια που έχει καταθέσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση.
Σαν παράδειγμα ανέφερε το νομοσχέδιο εξυγίανσης που αφορά στην λειτουργία και τους μισθούς των εργαζομένων στον Ο.Σ.Ε , του οποίου τα ελλείμματα είναι τεράστια και δεν δικαιολογούν την συνέχιση ύπαρξης υψηλών αποδοχών των υπαλλήλων του, οι οποίοι αμείβονται στο διπλάσιο από τον μέσο δημόσιο υπάλληλο.
Να ξεφύγει η χώρα μας από την λογική των επιδοτήσεων, επενδύοντας στην ποιότητα και σε τομείς που μπορούν να προσφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη, όπως η γεωργία και ο τουρισμός τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα ανέφερε σαν μια από τις πηγές σπατάλης του δημόσιου χρήματος, τα δημόσια νοσοκομεία που έπεσαν θύματα κυκλωμάτων .
Όσον αφορά στην παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την ανάγκη ύπαρξης ιδιωτικών Πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι είμαστε μια από τις πρώτες χώρες στην εξαγωγή φοιτητών, η οποία αριθμεί 60.000 Έλληνες φοιτητές να σπουδάζουν σε χώρες του εξωτερικού.
Η δημιουργία αξιόλογων Ελληνικών ιδιωτικών Πανεπιστημίων τόνισε, θα δώσει κίνητρα επαναφοράς σε όλους αυτούς, ενώ παράλληλα θα δώσει ανάσα στην οικονομία.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων ο βουλευτής, υποστήριξε την ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, για την οποία απέδωσε λάθος χειρισμούς στην κυβέρνηση, ενώ για την διαφθορά, τόνισε ότι οι περισσότεροι εφοριακοί και υπάλληλοι της πολεοδομίας είναι διεφθαρμένοι, δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο, ενώ φυσιολογικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον νόμο.
Στην ερώτηση για την διενέργεια πρόωρων εκλογών πριν από την λήξη της θητείας των κυβερνήσεων, καθώς επίσης και τον ορισμό αριθμού θητείας των πολιτικών, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε την ανάγκη ύπαρξης σταθερών εκλογικών κύκλων, οι οποίοι θα μπορούσαν ίσως να έχουν και πενταετή ορίζοντα, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης συγκεκριμένου αριθμού θητείας των πολιτικών.
Σαν παράδειγμα δε, ανέφερε το κράτος του Μεξικού, όπου εκεί επιτρέπεται μόνο μια πολιτική θητεία.
Όσον αφορά στην ανάμειξη και συμμετοχή των δημοσιογράφων στις πρόωρες προσφυγές στις κάλπες, ανέφερε ότι όταν οι δημοσιογράφοι δεν έχουν δουλειές, αναμοχλεύουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών.
Κλείνοντας τον κύκλο των ερωτήσεων, υποστήριξε ότι «αν δεν είχαμε προσφύγει στο διεθνές νομισματικό ταμείο εισπράττοντας τα 110 δις, θα είχαμε χρεοκοπήσει, ωστόσο εμείς σαν αντιπολίτευση, δεν απορρίπτουμε το μνημόνιο συλλήβδην, αλλά κάποιες πτυχές του» τόνισε.
Τον Έλληνα βουλευτή παρουσίασαν ο κ. Φρίξος Γκούσης , ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ο οποίος υπενθύμισε την επιθυμία της οργάνωσης, να φιλοξενεί τις ομιλίες όλων των Ελλήνων πολιτικών στην έδρα της, ανεξάρτητα από τον κόμμα που προέρχονται.
Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε, η απουσία των Προξενικών αρχών της πόλης μας, καθώς επίσης και η απουσία μεγάλης μερίδας της Ομογένειας, η οποία εμφανώς το ίδιο βράδυ, επέλεξε τον πολιτισμό από την πολιτική, δίνοντας δυναμικό παρών στην θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα του κτηρίου της Ομοσπονδίας.
Ωστόσο, η κινητοποίηση του εγχώριου γαλάζιου κομματικού μηχανισμού, σε συνδυασμό με την καθημερινή διαφήμιση στην Ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα της πόλης μας, κατάφεραν και έφεραν μέχρι και ασθενείς από τα κρεβάτια τους, αποδεικνύοντας ολοκάθαρα τον χαρακτήρα αυτής της «Πανομογενειακής»συγκέντρωσης.

photos By Hara Saridakis

Για περισσοτερες φωτογραφιες πατηστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6023&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 14.12.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote