Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΔΙΠΛΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΝΙΧΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΔΙΠΛΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΝΙΧΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Εκτύπωση E-mail
10.12.10

Του Σάκη Σερέτη

«Πενιχρή» χαρακτήρισε την χθεσινή συμμετοχή του κοινού στις διεργασίες της Πανομογενειακής συγκέντρωσης για την φετεινή παρέλαση, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής κ.Φρίξος Γκούσης, ο οποίος εκτός των άλλων εξέφρασε και το παράπονο του, που αφορά στην αρνητική στάση της ομάδας Αιγαίου, να παρακολουθήσει τις διεργασίες της προηγούμενης εβδομάδας για την παρέλαση.

Ως γνωστό την προηγούμενη Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, η παρουσίαση της ομάδας Αιγαίου και μετά την λήξη αυτής της εκδήλωσης, άρχισε αμέσως η συνεδρίαση της επιτροπής παρέλασης, η οποία δυστυχώς δεν ευτύχησε να έχει την προσδοκούμενη συμμετοχή των Ομογενών.

Παρά τις εκκλήσεις του κ.Φρίξου Γκούση προς την ομάδα Αιγαίου, να παραμείνουν για να παρακολουθήσουν τις διεργασίες της παρέλασης μετά το τέλος της δικής τους παρουσίασης, η αντιπροσωπεία της αρνήθηκε να παραμείνει, αφήνοντας ερωτηματικά για την στάση τους.
Το ίδιο αρνητική όμως, ήταν και η στάση των περισσοτέρων παρευρισκομένων στην αίθουσα, όταν τους ζητήθηκε να παραμείνουν για την ακολουθούμενη συνεδρίαση της επιτροπής παρέλασης, η οποία όμως μετατέθηκε δυο ώρες αργότερα, εξ αιτίας της παρουσίασης της ομάδας Αιγαίου.
Υπάρχουν όμως κάποια εύλογα ερωτήματα, όσον αφορά στον προγραμματισμό των διπλών παράλληλων εκδηλώσεων, τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν υπεύθυνα. κάποια στιγμή.
Καθώς η πραγματοποίηση διπλών εκδηλώσεων την ίδια ημέρα και με τον ίδιο οικοδεσπότη, που στην περίπτωση αυτή είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, αποδυναμώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και παράλληλα εμφανίζει συμπτώματα ανοργανωσιάς.
Καλούνται δε οι υπεύθυνοι, να επανεξετάσουν το θέμα ενοικίασης των αιθουσών σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, οι οποίες συμπίπτουν με τις ήδη ανακοινωθείσες ημερομηνίες των Πανομογενειακών συγκεντρώσεων για την παρέλαση.
Πρακτικά η διεξαγωγή οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης, την ημέρα που πραγματοποιούνται οι Πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την παρέλαση, θα πρέπει να αποφεύγεται για ευνόητους λόγους, καθόσον κρίνεται καθοριστικός παράγοντας, η ευρεία συμμετοχή των μελών της παροικίας μας, από τα οποία προκύπτει και η στελέχωση των διαφόρων ομάδων εργασίας.
Είναι απολύτως κατανοητό ότι η Ομοσπονδία θέλει να εξυπηρετήσει τα αιτήματα των διαφόρων φορέων και των συλλόγων, οι οποίοι ζητούν τον χώρο για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων τους, όπως επίσης είναι κατανοητή και η χρησιμότητα, των οικονομικών πόρων που προέρχονται από τις ενοικιάσεις των αιθουσών της, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα τρέχοντα λειτουργικά της έξοδα.
Ωστόσο εξίσου σημαντική είναι και η επιτυχία των διεργασιών της παρέλασης και θα πρέπει να υπάρχει ένας προγραμματισμός των εκδηλώσεων, ο οποίος θα αποτρέπει την «πενιχρή» συμμετοχή, όπως δικαιολογημένα την χαρακτήρισε ο κ.Φρίξος Γκούσης.
Προγραμματισμός λοιπόν χρειάζεται και ζωντανό παράδειγμα προς αποφυγή, αποτελεί η διπλή εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας, η οποία περιείχε αφενός την επιτυχημένη παρουσίαση της ομάδας Αιγαίου και αφετέρου, την Πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση με ελάχιστους συμμετέχοντες.
Ωστόσο το «πάθημα» της περασμένης εβδομάδας, δεν φάνηκε ότι έγινε μάθημα για τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας και στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και η χθεσινή συγκέντρωση για την παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ισόγεια αίθουσα της Ομοσπονδίας με «πενιχρή» συμμετοχή του κοινού, ενώ στην άλλη αίθουσα του 1ου ορόφου, φιλοξενούνταν η θεατρική παράσταση Ζορμπάς.
Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και σήμερα, όπου θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη ημέρα η ίδια θεατρική παράσταση στην μεγάλη αίθουσα, ενώ στην άλλη αίθουσα του ισογείου, θα διεξαχθεί η ομιλία του Έλληνα βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία δόθηκε ο χαρακτήρας μιας ακόμη Πανομογενειακής συγκέντρωσης…
 
ΥΓ.
Ελπίζω ο κομματικός μηχανισμός των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, σε συνδυασμό με τη συνεχή διαφήμιση στον Ομογενειακό ημερήσιο τύπο της πόλης μας απο την Ομοσπονδία, να κάνει την διαφορά προσελκύoντας το κοινό.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6010&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 10.12.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων