Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στην απομόνωση ο Ασάνζ
Στην απομόνωση ο Ασάνζ Εκτύπωση E-mail
10.12.10

Σε κελί της απομόνωσης μεταφέρθηκε ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, που βρίσκεται σε φυλακή του Λονδίνου από την περασμένη Τρίτη για υπόθεση βιασμού στη Σουηδία. 

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του Τζένιφερ Ρόμπινσον, η φυλακή Ουάντσουορθ στο Λονδίνο, όπου κρατείται, έλαβε την απόφαση να μεταφερθεί ο Ασάνζ στην απομόνωση, «για τη δική του ασφάλεια».

«Είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για πιθανά προβλήματα ασφαλείας, όμως δεν είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί» στην απομόνωση, πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian «οι κρατούμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ασάνζ, κάτι που δικαιολογεί την απόφαση της φυλακής να μεταφερθεί σε κελί της απομόνωσης.

«Δεν έχει καθόλου ανέσεις, δυσκολεύεται να κάνει τηλεφωνήματα, είναι μόνος», υπογράμμισε η Ρόμπινσον.

Ο Ασάνζ ζήτησε να του επιτραπεί να έχει έναν φορητό υπολογιστή για να μπορέσει να προετοιμάσει την απολογία του, επεσήμανε η δικηγόρος του. Αυτός ο υπολογιστής θα είχε περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, πρόσθεσε ένας άλλος δικηγόρος του Ασάνζ, ο Μαρκ Στίβενς.

Η Ρόμπινσον πρόσθεσε εξάλλου ότι ο πελάτης της «είναι αγανακτισμένος καθώς δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του σχετικά με τις διάφορες κυβερνοεπιθέσεις» που έχουν στόχο ιστότοπους εχθρικούς προς τον WikiLeaks.

«Μου είπε ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή και ότι πρόκειται για μία προσχεδιασμένη προσπάθεια να συνδεθεί ο WikiLeaks, που είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος, με κυβερνοπειρατές, κάτι που δεν είναι ο WikiLeaks».

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6009&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote