Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ρουμπινί: Αναδιάρθρωση ή επιστροφή στη δραχμή
Ρουμπινί: Αναδιάρθρωση ή επιστροφή στη δραχμή Εκτύπωση E-mail
08.12.10

Σε αναδιάρθρωση του χρέους ή επιστροφή στη δραχμή θα υποχρεωθεί η Ελλάδα, δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος θα έχει σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και το πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Θα συζητηθούν ζητήματα που έχουν σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας.

Ο γνωστός οικονομολόγος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, όπου έχει συναντήσεις με οικονομικούς και επιστημονικούς παράγοντες.
 
Μιλώντας χθες σε κλειστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στην οποία συμμετείχαν κορυφαία στελέχη από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης εξέφρασε την άποψη ότι, όσο απαραίτητη και ορθή να είναι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους.
 
Ο Ρουμπίνι υποστηρίζει την άποψη ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ως μόνη εφικτή λύση για να ξεφύγει η ελληνική οικονομία από τον φαύλο κύκλο του υψηλού χρέους και της ύφεσης και να επιτύχει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
 
www.kathimerini.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6003&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote