Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow WikiLeaks: Ο ΥΠΕΞ της Αυστραλίας κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη διαρροή των εγγράφων
WikiLeaks: Ο ΥΠΕΞ της Αυστραλίας κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη διαρροή των εγγράφων Εκτύπωση E-mail
08.12.10

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ, και όχι τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, για την χωρίς άδεια δημοσιοποίηση περίπου 250.000 απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων και τόνισε πως αυτοί που αρχικά προκάλεσαν την διαρροή των συγκεκριμένων εγγράφων είναι νομικά υπεύθυνοι.

Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ δήλωσε ότι η διαρροή προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την επάρκεια της αμερικανικής ασφάλειας σχετικά με τα διπλωματικά τηλεγραφήματα και το επίπεδο πρόσβασης σε αυτά εδώ και πολλά χρόνια. «Ο Ασάνζ δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την χωρίς άδεια δημοσιοποίηση 250.000 τηλεγραφημάτων από το δίκτυο διπλωματικής επικοινωνίας των ΗΠΑ. Η απόλυτη ευθύνη και φυσικά η νομική ευθύνη βαρύνει αυτούς που αρχικά δημοσιοποίησαν χωρίς άδεια τα έγγραφα. Γι αυτό ευθύνονται οι Αμερικανοί», επισήμανε ο Ραντ.

 
Στο μεταξύ, ο γιος του Τζούλιαν Ασάνζ ζήτησε για τον πατέρα του, που συνελήφθη χθες στο Λονδίνο, μια δίκαιη και «απολιτική» μεταχείριση, ελπίζοντας πως η σύλληψη αυτή δεν θα αποτελέσει ένα βήμα για την έκδοσή τους στις ΗΠΑ. Ο 20χρονος Ντάνιελ Ασάνζ που ζει στη Μελβούρνη δήλωσε πως εδώ και χρόνια δεν έχει επαφή με τον πατέρα του, αλλά ζητάει τη δίκαιη μεταχείρισή του. «Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο πατέρας μου θα αντιμετωπιστεί με δίκαιο και απολιτικό τρόπο. Ελπίζω πως δεν πρόκειται απλά για ένα ενδιάμεσο βήμα με στόχο την έκδοσή του στις ΗΠΑ», επισημαίνει στο Twitter, ο 20χρονος Ντανιέλ.
 
Ο ίδιος αμφισβήτησε το ότι η δημοσιοποίηση των διπλωματικών τηλεγραφημάτων είναι εγκληματική πράξη. «Αν ισχύει αυτό, τότε κάθε εφημερίδα που δημοσίευσε τα τηλεγραφήματα ή αποσπάσματα αυτών θα πρέπει να θεωρηθεί ένοχη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

aggelioforos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6001&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote