Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Άνθρακες ο... θησαυρός των «μαύρων ταμείων» της Ζήμενς!
Άνθρακες ο... θησαυρός των «μαύρων ταμείων» της Ζήμενς! Εκτύπωση E-mail
07.12.10

ΑΝΘΡΑΚΕΣ πιθανότατα θα αποδειχθεί ο... θησαυρός που αρκετοί ανέμεναν ότι θα προκύψει από την έρευνα της Εξεταστικής για τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς. 

Σ' αυτό συγκλίνουν πληροφορίες από βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή, σύμφωνα με τις οποίες στο τελικό πόρισμα που θα παραδοθεί, εκτός απροόπτου, στις 10 Δεκεμβρίου δεν θα γίνεται αναφορά σε ονόματα, αλλά σε γεγονότα! Πιο συγκεκριμένα, θα περιγράφονται παρατυπίες και παρανομίες κατά περίπτωση (ΟΤΕ, ΟΣΕ, C-4I κ.ά. ) χωρίς ωστόσο να αποδίδονται ευθύνες σε πολιτικούς ή κρατικούς αξιωματούχους. Που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να καταδεικνύεται η εμπλοκή υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που υπέγραψαν τις εκατοντάδες συμβάσεις με τη Ζήμενς, ενώ δεν θα υπογραμμίζονται οι προνομιακές σχέσεις και το «αλισβερίσι» του Μιχ. Χριστοφοράκου με την ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη. (Πέραν των άλλων η κυβέρνηση έχει ανάγκη τη στήριξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κ. Μπακογιάννη).

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και το πόρισμα της Εξεταστικής θα είναι «σούπα», θα αναζωπυρώσει την «πάγια κριτική» για... προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά των δύο κομμάτων. Τη στιγμή που για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών η υπόθεση της Ζήμενς αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο της τελευταίας εικοσαετίας. Πόσω μάλλον που σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σ. Βαλυράκης είχε σημειώσει ότι από τις έρευνες προέκυψε ότι «χορηγίες» από τη γερμανική εταιρεία είχαν πάρει όλα τα κόμματα, αλλά και πολιτικοί, κρατικοί αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι κ.ά.
 
ΠΑΡΟΝ
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5995&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote