Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Βολεμένοι Βουλευτές
Βολεμένοι Βουλευτές Εκτύπωση E-mail
07.12.10

Ενδεχομένως οι πιο ψηλά αμειβόμενοι Βουλευτές στον κόσμο να είναι οι Κύπριοι Βουλευτές αν συμπεριλάβει κάποιος όλα τα οφέλη που θα εισπράξουν λόγω της θητείας τους στην Βουλή.

Για δέκα χρόνια θητεία θα εισπράξουν πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό για τους βρετανούς Βουλευτές είναι κοντά στα 1,4 εκατ. ευρώ.

Συχνά παραπονιούνται οι βουλευτές μας ότι υποαμείβονται και ότι συγκριτικά με άλλους συναδέλφους τους στην Ευρώπη παίρνουν λιγότερα ως αντιμισθία και ωφελήματα. Μας επιδεικνύουν ενίοτε και τα αποκόμματα των απολαβών τους και ταυτόχρονα μας υπενθυμίζουν και τους 5-10 γάμους κάθε εβδομάδα στους οποίους «οφείλουν» να παραστούν λόγο της θέσης τους και να παραδώσουν τα γνωστά φακελάκια. Εν ολίγοις, παραπονιούνται ότι τα χρήματα που παίρνουν δεν τους φθάνουν ούτε για τις κοινωνικές υποχρεώσεις που έχουν.
 
 
 
Αυτό όμως το οποίο κρύβουν επιμελώς οι βουλευτές μας είναι το συνταξιοδοτικό όφελος που έχουν. Αν αυτό το όφελος προστεθεί στις απολαβές τους, τότε, βάσει στοιχείων που συνέλεξε ο «Π», οι Κύπριοι βουλευτές εισπράττουν, το ελάχιστον, 60% περισσότερα από τους συναδέλφους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
politis
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5994&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote