Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τα τέσσερα σημεία του σχεδίου συναίνεσης
Τα τέσσερα σημεία του σχεδίου συναίνεσης Εκτύπωση E-mail
05.12.10

Πρόταση τεσσάρων σημείων -που μπορεί να οδηγήσει σε συναινέσεις κατά τους εκρηκτικούς, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, επόμενους μήνες- προτίθεται να υποβάλει στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των συναντήσεων που δρομολογεί με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει, πρώτον, στήριξη της κυβέρνησης χωρίς «αστερίσκους» κατά την εφαρμογή όρων του Μνημονίου με τους οποίους συμφωνεί η Ν.Δ., ενώ θα εμφανιστεί θετικός στην προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης, στο μέτρο του δυνατού, πτυχών της συμφωνίας με την τρόικα. Η προσέγγισή του αφήνει ανοιχτό το παράθυρο συγκλίσεων, καθώς πηγές της Ρηγίλλης αναφέρουν ότι η τροποποίηση του Μνημονίου αποτελεί προϋπόθεση για να σηκώσει το γάντι της συναίνεσης ο κ. Σαμαράς. Δεύτερον, θα επιμείνει στην ανάγκη στήριξης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών εξυγίανσης των ΔΕΚΟ και, τρίτον, θα καλέσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αποθαρρύνει εμπράκτως απεργιακές κινητοποιήσεις που απορρυθμίζουν την οικονομική ζωή. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει τη συμβολή της Ν.Δ. σε μεταρρυθμίσεις εκτός Μνημονίου, με πρώτη εκείνη στα ΑΕΙ.

Το πιθανότερο είναι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων να πραγματοποιηθούν στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, καθώς τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα θα βρίσκονται οι κ. Ντομινίκ Στρος - Καν και Ολι Ρεν.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5984&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote