Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Άνοιξε και πάλι ο εναέριος χώρος της Ισπανίας
Άνοιξε και πάλι ο εναέριος χώρος της Ισπανίας Εκτύπωση E-mail
04.12.10

Με κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης «απάντησε» η ισπανική κυβέρνηση στους απεργούντες εναέριους ελεγκτές, οι οποίοι επιστρέφουν στις θέσεις εργασίας τους.

Άνοιξε και πάλι ο εναέριος χώρος της Ισπανίας μετά την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (AENA). Στην ιστοσελίδα της η AENA αναφέρει ότι η μεσημεριανή βάρδια των ελεγκτών προσήλθε κανονικά στην εργασία της.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα είχε κηρύξει «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» ως απάντηση στην απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η οποία προκάλεσε «χάος» στα αεροδρόμια της χώρας.

Όσοι εξακολουθήσουν την απεργία αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να συλληφθούν, να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη και να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι χρόνια.

Τα προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις θα συνεχιστούν καθώς ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, Iberia, ματαίωσε όλες τις πτήσεις της μέχρι τις 07.00 (ώρα Ελλάδος) της Κυριακής και η ιδιωτική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ακύρωσε όλες τις πτήσεις της για σήμερα.

Χθες Παρασκευή κλήθηκε ο στρατός για να αναλάβει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας μετά την κήρυξη της απεργίας από τους ελεγκτές, που εκτιμάται ότι επηρέασε πάνω από 600.000 ταξιδιώτες, ποσοστό διπλάσιο και πλέον του αρχικού που είχε ανακοινώσει η ΑΕΝΑ.

Το Σαββατοκύριακο αυτό η κίνηση στα ισπανικά αεροδρόμια ήταν πολύ αυξημένη λόγω μίας εθνικής εορτής.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5979&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote