Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κίνημα ίδρυσε και ο Μίκης
Κίνημα ίδρυσε και ο Μίκης Εκτύπωση E-mail
03.12.10

Μιλώντας 2,5 ώρες αδιάκοπα, μπροστά σε ένα κοινό 300 ατόμων εντός αιθούσης και εκατοντάδων άλλων που είχαν κατακλύσει τους τρεις ορόφους του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη έως και το κλιμακοστάσιο, ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε χθες την Ίδρυση ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, τη «Σπίθα».

Πολίτες που καλούνται -μακριά και έξω από κόμματα- να αντισταθούν στη λαίλαπα των ξένων κέντρων εξουσίας που σφετερίζονται τις τύχες της χώρας και του λαού της.

Μετά από 70 χρόνια παρουσίας στους αγώνες του τόπου τούτου, με νότες, ήχους, μελάνι, ο 85χρονος σήμερα Μίκης, παιάνισε εθνικό εμβατήριο αντικαθιστώντας την παρτιτούρα με λέξεις. Σηκώνοντας το δάχτυλο στους Αμερικάνους, Γερμανούς, Γάλλους. Φωτογραφίζοντάς τον «ξένο παράγοντα» ως κύριο υπαίτιο της πορείας της χώρας από τον Εμφύλιο έως σήμερα.
«Βγάζοντας τη γλώσσα» στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου. «Τραβώντας άγρια το αυτί» στο φυσικό και πολιτικό τέκνο του, Γιώργο.
Αποσπώντας τελικά το παρατεταμένο, δυνατό χειροκρότημα των πολιτών που κίνησαν χωρίς προσκλήσεις -αφού δεν υπήρχαν- στο Ίδρυμα Κακογιάννη για να τον ακούσουν.
Επευφημίες, ιαχές και συγκίνηση για το Μίκη, την πιο μεγάλη φέτα Ελλάδας: «Πες τα Μίκη, προδόταροι όλοι» ακούγονταν σκόρπιες αλλά αποφασιστικές φωνές κάθε που ο κ. Θεοδωράκης αναφερόταν απαξιωτικά στη Μέρκελ, στο σάπιο ελληνικό κομματικό κατεστημένο, στην εθνική μας εξαθλίωση.
«Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό κομματικό κατεστημένο με επίκεντρο των ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από την βαθιά κρίση», είπε ο Μίκης Θεοδωράκης σηκώνοντας την αυλαία της ομιλίας του.
Αργότερα, στις 48 σελίδες της, ξεδίπλωσε τον μίτο της πνευματικής, ηθικής, εθνικής συρρίκνωσης του τόπου.
«Χαστούκι» στο μάγουλο του ΠΑΣΟΚ τού ’80 και το ΠΑΣΟΚ τού 2010 έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, εγκαλώντας τον Ανδρέα Παπανδρέου -χωρίς να τον κατονομάσει- για την εκτόξευση του δημόσιου χρέους και τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας: «Τα συμφέροντα και η πολιτική των ΗΠΑ είναι για τη σημερινή κυβέρνηση πολύ ανώτερα από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».
Με όραμα το τρίπτυχο « Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία – Πατριωτική Αναγέννηση» ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε χθες τους Ανεξάρτητους πολίτες σε «ανυπακοή» στα κυβερνητικά σχέδια: «Αντιτάσσουμε το όπλο της Ανυπακοής στις ηθικά, εθνικά, δημοκρατικά και ιστορικά παράνομες αποφάσεις της κυβέρνησης», είπε.
Μεσούσης της ομιλίας του ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε στο βήμα τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κασιμάτη, ο οποίος είπε για το Μνημόνιο: «Θα αναφερθώ μόνο σε έναν όρο, από τους πολλούς που εξευτελίζουν την Ελλάδα, τον όρο παραίτησης από την εθνική κυριαρχία σε περίπτωση που δεν θα μπορέσει η χώρα να πληρώσει το χρέος της».
Η «Σπίθα» προς το παρόν βρίσκεται στα σπάργανα. Στόχος του Κινήματος είναι η αυτόματη οργάνωση-αντίσταση όσων πολιτών συμμερίζονται την αγωνία του ιδρυτή της.
 

ΑΔΕΥΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5977&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote