Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προειδοποίηση των δημοσιογράφων για αντίδραση των ΗΠΑ για το WikiLeads
Προειδοποίηση των δημοσιογράφων για αντίδραση των ΗΠΑ για το WikiLeads Εκτύπωση E-mail
03.12.10

 Η αντίδραση των ΗΠΑ στις διαρροές του WikiLeaks είναι «επικίνδυνη», σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδίκασε σήμερα την «απεγνωσμένη και επικίνδυνη» αντίδραση των ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση των απόρρητων αμερικανικών εγγράφων από τον ιστότοπο WikiLeaks και κατήγγειλε «το πνεύμα μισαλλοδοξίας» προς τους φερόμενους ως υπεύθυνους για τις διαρροές.

 
«Η απάντηση των ΗΠΑ είναι απεγνωσμένη και επικίνδυνη επειδή είναι αντίθετη με τις βασικές αρχές της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Έινταν Ουάιτ.
 
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ανησυχεί επίσης για την τύχη του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks, και του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, του αμερικανού στρατιώτη που φέρεται ότι ευθύνεται για τις διαρροές, «που έχουν γίνει στόχος μίας πολιτικής εκστρατείας που εξαπλώνεται, τροφοδοτούμενη από αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και πολιτικούς της Δεξιάς».
 
Οι εκκλήσεις για καταδίκη του Μάνινγκ σε θάνατο και η άσκηση ποινικής δίωξης για κατασκοπεία εις βάρος του Ασάνζ «αποδεικνύουν ένα πνεύμα μισαλλοδοξίας και διωγμού που δεν είναι επικίνδυνο μόνο γι' αυτούς τους δύο ανθρώπους, αλλά για όλους τους δημοσιογράφους που ερευνούν πολιτικά και διπλωματικά θέματα», καταγγέλλει ο Ουάιτ.
 
«Είναι απαράδεκτο να μην δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να γνωρίζει», πρόσθεσε.
 
Η ομοσπονδία εξάλλου «χαιρέτισε την απόφαση του WikiLeaks να χρησιμοποιήσει γνωστά μέσα ενημέρωσης» για να φιλτράρει αυτές τις πληροφορίες.
 
«Σοβαροί, επαγγελματίες δημοσιογράφοι που γνωρίζουν καλά τις υποχρεώσεις τους τόσο απέναντι στην κοινή γνώμη όσο και στους ανθρώπους που εμπλέκονται στις αποκαλύψεις επεξεργάστηκαν αυτές οι πληροφορίες», επεσήμανε ο Γουάιτ.
 
Στις ΗΠΑ στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπως η Σάρα Πέιλιν και ο βουλευτής Πίτερ Κινγκ, έχουν ζητήσει να χαρακτηριστεί ο Ασάνζ «τρομοκράτης».
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5975&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote