Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Ιστορική» συμμαχία Yahoo και Google
«Ιστορική» συμμαχία Yahoo και Google Εκτύπωση E-mail
02.12.10

«Ιστορική» χαρακτηρίζεται η στρατηγική συμμαχία της Google με τη Yahoo που ενέκρινε σήμερα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, και οδηγεί στον απόλυτο έλεγχο της αγοράς των online αναζητήσεων στην ασιατική χώρα.

Οι δύο ανταγωνιστές, που κυριαρχούν παγκοσμίως στο Διαδίκτυο, ενώνουν τις δυνάμεις τους, συνάπτοντας μια συμφωνία που προκαλεί έντονες αντιδράσεις, σε μια περίοδο που η Google βρίσκεται στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών αρχών και ερευνάται για ενδεχόμενες μονοπωλιακές πρακτικές και κατάχρηση της ηγετικής της θέσης.

Το «πράσινο φως»

Η Επιτροπή Εμπορίου της Ιαπωνίας έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» στη συνεργασία Yahoo και Google, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν από κοινού μια «πανίσχυρη» μηχανή αναζήτησης.

Τον περασμένο Ιούλιο η Yahoo Japan ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2010 θα λανσάρει μια υπηρεσία που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Google, τόσο στην εκτέλεση αναζητήσεων, όσο και στην προβολή διαφημιστικού περιεχομένου.

Οι αντιδράσεις

Η ανακοίνωση της συνεργασίας, είχε προκαλέσει την αντίδραση των ανταγωνιστών των δύο εταιρειών -μεταξύ τους και η Microsoft-, ενώ το Rakuten, το μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα της Ιαπωνίας, επικαλέστηκε αθέμιτο ανταγωνισμό και προσέφυγε στην Επιτροπή, ζητώντας να ερευνηθεί αν η συνεργασία θα μπορούσε να εμποδίσει τον ανταγωνισμό και την ανάπτυξη στο Διαδίκτυο.

Η Επιτροπή Εμπορίου ενέκρινε τελικά τη συμφωνία, ανακοινώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εφόσον οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να είναι χωριστές και να προσφέρουν διακριτές υπηρεσίες.

«Η Επιτροπή έκρινε ότι, επί του παρόντος, δεν είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η έρευνα και να αναληφθεί δράση σε ό,τι αφορά τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς», αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση.

Η υπηρεσία προειδοποίησε, όμως, ότι θα συνεχίσει να ελέγχει τις δύο εταιρείες, για τυχόν παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στο μέλλον.

Απέρριψε τη Microsoft

Η σύναψη της συμφωνίας εξέπληξε τους παράγοντες της διαδικτυακής αγοράς, καθώς οι περισσότεροι ανέμεναν ότι η Yahoo θα επέλεγε τη Microsoft ως συνεργάτη, όπως έχει κάνει στο παρελθόν η μητρική εταιρεία.

Ωστόσο, η Yahoo Japan υποστήριξε ότι, έπειτα από ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε, διαπίστωσε ότι η τεχνολογία αναζήτησης της Microsoft δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες της.

Απόλυτοι κυρίαρχοι

Η Yahoo είναι η κορυφαία ιντερνετική πύλη της Ιαπωνίας. Η συμμαχία της με τη Google αναμένεται να δώσει στις δύο εταιρείες τον έλεγχο τουλάχιστον του 90% του χώρου των online αναζητήσεων στην Ιαπωνία.

Το μερίδιο της Yahoo Japan στην «πίτα» των διαδικτυακών αναζητήσεων στην Ιαπωνία υπερβαίνει το 50%. Παράλληλα, η Google -που κυριαρχεί στις online αναζητήσεις παγκοσμίως- κατέχει περίπου το 40% της αγοράς στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την εταιρεία Research Video Interactive.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5970&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote