Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κάλεσμα Μπερλουσκόνι για κινητοποιήσεις
Κάλεσμα Μπερλουσκόνι για κινητοποιήσεις Εκτύπωση E-mail
27.11.10

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι απηύθυνε έκκληση σήμερα στους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη κινητοποίηση υποστήριξης του έργου του στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, πριν από την ψηφοφορία που θα διενεργηθεί στις 14 του ίδιου μήνα στο Κοινοβούλιο, η οποία θεωρείται καθοριστική για την τύχη της κυβέρνησής του.

Ο «Καβαλιέρε» ζήτησε «κινητοποίηση και δράση πραγματικά αποτελεσματική για τη διοργάνωση το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου μιας μαζικής διαδήλωσης και συλλογής υπογραφών για τη στήριξη της δράσης της κυβέρνησης (κεντροδεξιάς)», όπως αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα (αριστερά) κάλεσε επίσης σε μια εθνική διαδήλωση, στη Ρώμη, στις 11 Δεκεμβρίου.

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του πρώην εταίρου του και νυν αντιπάλου του, του Τζανφράνκο Φίνι, ο Μπερλουσκόνι κατήγγειλε αυτούς που είναι η αιτία μιας «πολιτικής κρίσης παράλογης και ανεύθυνης» η οποία «παραλύει τη δημόσια ζωή».

Ο Φίνι, ύστερα από διαφωνία με τον Μπερλουσκόνι, εγκατέλειψε στα τέλη Ιουνίου το κόμμα του Λαού της Ελευθερίας (PDL), το οποίο είχαν συνιδρύσει, ενώ πριν από 15 ημέρες αποχώρησαν από την κυβέρνηση τέσσερα μέλη της, τα οποία πρόσκεινται στον Φίνι, επιτείνοντας την κρίση με τον Μπερλουσκόνι.

Σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αντιμετωπίσει στις 14 Δεκεμβρίου δύο παράλληλες ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο: αυτή μιας πρότασης εμπιστοσύνης στη γερουσία και μιας πρότασης μομφής στη βουλή.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5953&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote