Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Υποστήριξη των ΗΠΑ στη διαμεσολάβηση Νίμιτς για το Σκοπιανό Εκτύπωση E-mail
10.10.07
«ΟΙ ΗΠΑ υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις για το θέμα του ονόματος που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και του ειδικού εκπροσώπου Μάθιου Νίμιτς και ενθαρρύνουν τα δύο μέρη να συμμετέχουν ενεργά και εποικοδομητικά στις συνομιλίες.

Όμως η επίλυση του ζητήματος αυτού δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε η αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Ροζμαρί ντι Κάρλο, μετά την συνάντηση της στα Σκόπια, σήμερα το βράδυ, με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

 Ο κ. Γκρούεφσκι από την πλευρά του ανέφερε ότι η χώρα του επιδιώκει, οι συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, να αποδώσουν καρπούς, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, δήλωσε: «Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη βούλησή της για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Όμως ευελπιστούμε ότι η πρόοδος που σημειώθηκε το περασμένο διάστημα και η πρόοδος που θα σημειωθεί το προσεχές διάστημα, να αποτελέσουν ικανό δείγμα για να λάβουμε τον Απρίλιο του 2008 πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Αυτό θα σήμαινε εγγύηση για την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή». Η κα Ντι Κάρλο εκφράσθηκε θετικά για την οικονομική πρόοδο που σημειώνει η ΠΓΔΜ, επέκρινε όμως την στασιμότητα στον πολιτικό διάλογο και την αργή πορεία των μεταρρυθμίσεων αναφορικά με την ενίσχυση του κράτους δικαίου, και την αστυνομία.

 «Πρέπει να γίνουν αρκετά ακόμη για να λάβει η χώρα πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Οι εταίροι του ΝΑΤΟ θέλουν να δουν μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και πρόοδο σε πολλούς τομείς.

 Ο χρόνος είναι λίγος, όμως αρκετός, εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση και προσπάθειες για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ακόμη η κα Ροζμαρί ντι Κάρλο. Η αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, νωρίτερα σήμερα, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. 

www.kathimerini.gr

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=595&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 10.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote