Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τεθωρακισμένα στις γειτονιές του Ρίο ντε Τζανέιρο
Τεθωρακισμένα στις γειτονιές του Ρίο ντε Τζανέιρο Εκτύπωση E-mail
25.11.10

Τριάντα νεκροί στις συγκρούσεις δυνάμεων ασφάλειας - περίπου 200 αστυνομικοί με τεθωρακισμένα - και λαθρεμπόρων ναρκωτικών, σε 'φαβέλες' στη βόρεια περίμετρο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στις επιχειρήσεις κατασχέθηκαν ναρκωτικά και περίστροφα, ενώ από τα ΜΜΕ διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για προσωρινό απολογισμό.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, είναι η πρώτη φορά που εμπλέκονται στρατιωτικά οχήματα αυτού του μεγέθους στην αναμέτρηση, από το 2007 όταν η αστυνομία δημιούργησε την ειδική της μονάδα 'UPPS' για να μετάσχει στον αγώνα καταπολέμησης των ναρκωτικών.

 
Συνολικά, οι δυνάμεις ασφάλειας παρεμβαίνουν σε 13 'φαβέλες' στην περίμετρο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης. Στις χίλιες 'φαβέλες', ζουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι. Τα τεθωρακισμένα, έχουν ως πληρώματα πεζοναύτες και στο πέρασμά τους μπορεί να παρασύρουν και δύσκολα "εμπόδια"...
 
Ο συνταγματάρχης τεθωρακισμένων, Λίμα Κάστρο, ανέφερε ότι "17 χιλιάδες στρατιώτες τελούν σε κατάσταση συναγερμού", ώστε "να χτυπηθούν καίρια οι λαθρέμποροι των ναρκωτικών".
 
Σύμφωνα με τους αναλυτές, τέτοιες εξελίξεις "ακυρώνουν" τις προσπάθειες του Ρίο να φιλοξενήσει το '2014 και το 2016 πρώτα το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου και μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.
 
Από το τηλεοπτικό δίκτυο "Globo" μεταδόθηκαν πλάνα στα οποία φαίνεται να υπάρχει ισχυρή στρατιωτική παρουσία και καπνοί ν' αναδύονται από πολλά σπίτια σε μία φαβέλα. Ο υφυπουργός Κρατικής Ασφάλειας, Ζοζέ Μαριάνο Μπελτράμ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφάλειας, μετέδωσε το ίδιο δίκτυο. 
 
Από την Κυριακή, έχουν γίνει συνολικά συλλήψεις 176 υπόπτων συμμετοχής στα δίκτυα των λαθρεμπόρων των ναρκωτικών, εκ των οποίων το "ADA" ("Φίλοι των φίλων") είναι το απειλητικότερο. Δέκα μεγάλοι λαθρέμποροι ναρκωτικών μεταφέρθηκαν στο μεταξύ σε φυλακή υψίστης ασφαλείας νοτιότερα του Ρίο.
 
Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2009, οι λαθρέμποροι των ναρκωτικών κατάφεραν να καταρρίψουν ελικόπτερο της αστυνομίας, που συνετρίβη, πολύ κοντά στο φημισμένο 'Στάδιο Μαρακάνα'.
 
 
Nooz.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5939&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote