Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Νέα αποστασία» βλέπει η Ρηγίλλης
«Νέα αποστασία» βλέπει η Ρηγίλλης Εκτύπωση E-mail
24.11.10

Μόλις 24 ώρες μετά τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, ο εξ Ηλείας ορμώμενος συνάδελφός του, Γιώργος Κοντογιάννης,  ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ρηγίλλης που μιλά για «νέα αποστασία» αλλά και του Αντώνη Σαμαρά που πίσω από τη νέα «διαρροή» βουλευτή βλέπει απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να διευρύνει τα κοινοβουλευτικά ερείσματα της κυβέρνησης («Ο κ. Παπανδρέου αναζητεί δεκανίκια», δήλωσε σχετικά ο αρχηγός της ΝΔ).

H εμπλοκή του κυβερνώντος κόμματος στις συνεχιζόμενες τριβές που καταγράφοβνται στην κεντροδεξιά πολυκατοικία, προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου που κατα τηννενημέρωση των πολιτικών συντακτών απάντησε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Κατήγγειλε λογικές στρατοπέδου


Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Κοντογιάννης κατέκρινε τη στάση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ με το αιτιολογικό ότι δεν λειτουργεί ενωτικά σε ένα μέτωπο κατά της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά γίνεται δεκανίκι και οδηγεί την παράταξη σε διχασμό και πρωτόγνωρη εσωκομματική κρίση». Συμπλήρωσε ότι η ηγεσία της ΝΔ «αντί να έχει ανοιχτά τα αυτιά της σε κάθε διαφορετική ιδέα, έχει εισέλθει στη λογική του στρατοπέδου».


Ο βουλευτής Ηλείας κάλεσε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει η ίδια την εθνική συνεννόηση για έξοδο από την κρίση και να εγκαταλείψει τους «εσωκομματικούς λεονταρισμούς»: «Αυτό που αρνήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να δώσει στον Κώστα Καραμανλή την Ανοιξη του 2009, δηλαδή να συμφωνήσουν στα αυτονόητα -αυτή τη στοιχειώδη συναίνεση οφείλουμε να δώσουμε στη σημερινή κυβέρνηση γιατί είναι εθνική ανάγκη», τόνισε επίσης από το βήμα της Βουλής.


«Διαφορετικά», είπε ο κ. Κοντογιάννης, «η διαδρομή μου δεν μου επιτρέπει να ταυτίζομαι με τις τακτικές της αυτοαποκαλούμενης "νέας Νέας Δημοκρατίας"».


Κατηγόρησε επίσης τη σημερινή κυβέρνηση ότι εν μέσω κρίσης θα έπρεπε να σταματήσει το διαχωρισμό των εργαζομένων σε πράσινα και γαλάζια στρατόπεδα.


Τόνισε ακόμη ότι αυτή τη λογική ακολουθεί και ο Αντώνης Σαμαράς οδηγώντας, σε κρίσιμες ώρες, την παράταξη σε «διχασμό και φραξιονισμό, έχοντας εισέλθει στη λογική των στρατοπέδων για προσωπικά όμως οφέλη και όχι για το συμφέρον της Ελλάδας».


Στην επιστολή του προς το Φίλιππο Πετσάλνικο, αναφέρει: «Με τη σημερινή ομιλία μου στην ολομέλεια της Βουλής σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ».

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5935&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote