Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Χρονιά διαρθρωτικών αλλαγών"
"Χρονιά διαρθρωτικών αλλαγών" Εκτύπωση E-mail
24.11.10

Τομές στη δημόσια διοίκηση και αλλαγές στο κράτος, που χαρακτήρισε "μεγάλο ασθενή", προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας ενώπιον των νεοεκλεγέντων περιφερειαρχών και δημάρχων, σε διημερίδα για τον "Καλλικράτη". Ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το 2011 θα είναι "χρονιά διαρθρωτικών αλλαγών".

"Τα επόμενα χρόνια, το 2011 και το 2012, χρειάζεται να μειώσουμε τη σπατάλη αλλά και να βελτιώσουμε το δημόσιο τομέα, να κάνουμε περισσότερα για τους πολίτες και με λιγότερους πόρους. Η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις", είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι "η πορεία που έχει ξεκινήσει από πέρυσι η κυβέρνηση δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και το 2011", συμπληρώνοντας ότι τη νέα χρονιά θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές. Επ' αυτού σημείωσε: "Πρέπει να ξεπεράσουμε τη νοοτροπία του 'στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται', να σπάσουμε αυτή τη μίζερη αντίληψη ότι δεν μπορούμε".

Πρόσθεσε, δε, ότι "ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην Ιστορία της χώρας και χρειάζεται να προχωρήσουμε τις αλλαγές αυτές. Είναι καθήκον όλων να τις φέρουμε σε πέρας. Η κρίση και το μνημόνιο δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από το να δημιουργήσουμε ένα κράτος ευέλικτο, που αξιοποιεί τα χρήματα του λαού ώστε να προσφέρει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, να απελευθερώσει τις δυνάμεις της περιφέρειας, αλλά και να διευκολύνει την παραγωγικότητα".

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5934&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote