Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κρίση Κορέα: «Αυτοσυγκράτηση» ζητούν ΗΠΑ και Κίνα
Κρίση Κορέα: «Αυτοσυγκράτηση» ζητούν ΗΠΑ και Κίνα Εκτύπωση E-mail
24.11.10

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα έχει μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον βορειοκορεάτη ομόλογό του Λι Μιούνγκ Μπακ μετά το βομβαρδισμό από τη Βόρεια Κορέα νήσου που ανήκει στη Νότια Κορέα, ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, δήλωσε από το προεδρικό αεροσκάφος ότι αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία θα γίνει στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των ΗΠΑ και της συμμάχου τους Νότιας Κορέας, αλλά προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί πότε ακριβώς θα γίνει.

"Ο πρόεδρος θα μιλήσει με τον πρόεδρο Λι", δήλωσε απλώς ο κ. Μπάρτον προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του ίδιου του αμερικανού προέδρου.

Επίσης, από την Ουάσινγκτον έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα προεδρεύσει συνεδρίασης με στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας για να συζητηθεί η κρίση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, συνιστούν αυτοσυγκράτηση μετά τον βομβαρδισμό του νοτιοκορεάτικου νησιού.

Πάντως, το Πεκίνο όχι μόνο απέφυγε να καταδικάσει την επίθεση της Βόρειας Κορέας, αλλά οι δύο χώρες υπέγραψαν και εμπορική συμφωνία.

Στον αντίποδα, "ασυγχώρητο" χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό υψηλόβαθμος ιάπωνας αξιωματούχος. 

Από την πλευρά της, η Πγιονγκιάνγκ υποστηρίζει
ότι απάντησε σε πυρά της Νοτίου Κορέας.
Μετά την επίθεση τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν μεγάλη πτώση, ενώ υποχώρησαν οι ισοτιμίες του γουάν και του ιαπωνικού γιεν.

Δεν διεξάγεται συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Στο μεταξύ, δεν πρόκειται να διεξαχθεί την Τρίτη, όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την επίθεση της Β. Κορέας.

"Καμία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν έχει ζητηθεί", ήταν η απάντηση που έδωσε στον Τύπο ο κ. Γκραντ πρεσβευτής της Βρετανίας στον ΟΗΕ και ασκών χρέη προέδρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας.Νωρίτερα, γαλλική διπλωματική πηγή είχε αναφέρει ότι προετοιμάζονταν και επρόκειτο να διεξαχθεί την Τρίτη επείγουσα σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον βομβαρδισμό από την Βόρεια Κορέα νήσου, που ανήκει στη Νότια Κορέα.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5932&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote