Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μέρκελ: Εξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση με το ευρώ
Μέρκελ: Εξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση με το ευρώ Εκτύπωση E-mail
24.11.10

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι η κατάσταση με το ευρώ είναι «εξαιρετικά σοβαρή», καθώς η Ιρλανδία γίνεται η δεύτερη χώρα που θα χρειαστεί διάσωση μετά την Ελλάδα.

Την ώρα που η καγκελάριος της Γερμανίας τα έλεγε αυτά, το ευρώ υποχωρούσε στα 1,34 δολάρια, για πρώτη φορά σε δυο μήνες, ενώ αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι αγορές «ψάχνουν πια για τον επόμενο στόχο», εκφράζοντας φόβους για την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η προειδοποίηση της Μέρκελ

«Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση όσον αφορά στο ευρώ», επισήμανε η Μέρκελ, σε ομιλία της σε συγκέντρωση των γερμανών εργοδοτών. «Δεν θέλω να σκιαγραφίσω μια δραματική εικόνα αλλά θέλω να πω ότι πριν από ένα χρόνο δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τη συζήτηση που είχαμε την άνοιξη και τα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε» για την Ελλάδα,τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.

Η ίδια πρόσθεσε ότι, αν και η Ιρλανδία αποτελεί εστία μεγάλης ανησυχίας, το πρόβλημα είναι διαφορετικό από αυτό της Ελλάδας γιατί στην περίπτωση του Δουβλίνου οι ιρλανδικές τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης.

Η Πορτογαλία

Οι επενδυτές «αναζητούν τον επόμενο στόχο τους» και η Πορτογαλία ταιριάζει στην εικόνα που αναζητούν επισήμανε η Έμιλι Γκέι, αναλύτρια της Capital Economics στο Λονδίνο. Η ίδια προέβλεψε ότι η Πορτογαλία θα έχει ζητήσει βοήθεια ως τις αρχές του νέου χρόνου. Σύμφωνα με την Capital Economics, ενδεχόμενη διάσωση της Πορτογαλίας θα έφτανε τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ισπανία

Όσον αφορά στην περίπτωση της Ισπανίας, οι αναλυτές της Capital Economics χαρακτήρισαν «αρκετά περιορισμένες» τις πιθανότητες να χρειαστεί διάσωση, ωστόσο προειδοποίησαν ότι «το κόστος θα ήταν καταστροφικά υψηλό».
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5931&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 24.11.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote