Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο Ελ Γκρέκο και το εργαστήρι του στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Εκτύπωση E-mail
09.10.07
Τον Οκτώβριο διοργανώνεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η έκθεση «Ο Γκρέκο και το εργαστήριό του». Η έκθεση διαρκεί από τις 17 Οκτωβρίου 2007 έως τις 5 Ιανουαρίου 2008 και περιλαμβάνει έργα τόσο του Γκρέκο, όσο και μαθητών και μιμητών του.

Θα παρουσιαστούν συνολικά 58 έργα από μεγάλα μουσεία της Ισπανίας, των ΗΠΑ, της Ουγγαρίας και της Ελβετίας. Δέκα από τους πίνακες αυτούς ανήκουν στον Ελ Γκρέκο. Σκοπός της είναι να δείξει την επιρροή του Ελ Γκρέκο και τη δυσκολία εξακρίβωσης της αυθεντικότητας των έργων του.

Μαζί με τις δημιουργίες του Γκρέκο θα παρουσιαστούν έργα των μαθητών του, του γιου του Χόρχε Μανουέλ Θεοτοκόπουλι (1578-1631), του Λουίς Τριστάν (περίπου 1585-1624) και άλλων ζωγράφων που αποδίδονται στο εργαστήριό του, καθώς επίσης και έργα του Μπλας Μουνιόθ (τέλη 17ου αιώνα).

Τέλος, θα συμπεριληφθεί ένα αντίγραφο από το Μουσείο Πράδο, το οποίο αρχικά είχε αποδοθεί στον Γκρέκο.

Η έκθεση θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ισπανική περίοδο του Γκρέκο με στόχο να προβληθεί η καθοριστική επιρροή του την εποχή εκείνη, καθώς και η επιστημονική τεκμηρίωση του εργαστηρίου του.

Η έκθεση είναι μια παραγωγή της SEACEX (Sociedad Estatal Para la Acciόn Cultural Exterior) σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Ν.Π. Γουλανδρή-Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=593&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 09.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote