Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κάμερα δείχνει την κατάσταση των παγιδευμένων μεταλλωρύχων στη Ν. Ζηλανδία
Κάμερα δείχνει την κατάσταση των παγιδευμένων μεταλλωρύχων στη Ν. Ζηλανδία Εκτύπωση E-mail
23.11.10

Τα σωστικά συνεργεία προετοιμάζονταν σήμερα να κατεβάσουν στο ορυχείο Pike River στη Νέα Ζηλανδία μία κάμερα μέσω ενός φρεατίου που ανοίγουν για να διαπιστώσουν αν είναι ζωντανοί οι 29 μεταλλωρύχοι που είναι παγιδευμένοι εκεί από την Παρασκευή μετά την έκρηξη που σημειώθηκε.

Σύμφωνα με τις αρχές η επιχείρηση διάνοιξης του φρεατίου, διαμέτρου 15 εκατοστών που φτάνει σε 162 μέτρα βάθος, είναι στα τελευταία στάδια και σύντομα θα μπορέσουν να κατεβάσουν τα μηχανήματα.

 
Από την ημέρα του ατυχήματος δεν υπάρχουν νέα από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους. Τα σωστικά συνεργεία και συνάδελφοί τους μεταλλωρύχοι βρίσκονται σε επιφυλακή από την Παρασκευή, όμως η αστυνομία εκτιμά ότι είναι πιθανό να σημειωθεί μία νέα έκρηξη και γι' αυτό δεν τους έχει επιτραπεί ακόμα να επέμβουν.
 
Ο διευθυντής της αστυνομίας Γκάρι Νόουλς παραδέχθηκε σήμερα για πρώτη φορά ότι κάποιοι από τους μεταλλωρύχους μπορεί να μην έχουν επιβιώσει. «Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας να υπάρχουν νεκροί», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
 
Ο Νόουλς δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό New Zealand ότι θα ελεγχθεί αμέσως το αέριο που θα εκλυθεί στην επιφάνεια μόλις ολοκληρωθεί η διάνοιξη του φρεατίου και στη συνέχεια θα σταλούν κάτω από την επιφάνεια της γης μία κάμερα, ένα μικρόφωνο και μία συσκευή λέιζερ που θα χαρτογραφήσει την περιοχή.
 
Ενα ρομπότ του στρατού εξοπλισμένο με 4 κάμερες θα σταλεί με τηλεχειριστήριο στο τούνελ του ορυχείου, μήκους 2,2 χιλιομέτρων, αμέσως μόλις κριθεί ότι είναι ασφαλές.
 
Εξάλλου σήμερα ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά από την αστυνομία τα ονόματα των αγνοούμενων μεταλλωρύχων.
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5928&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote