Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Καρχιμάκης: «Στην Αμμόχωστο ανάγλυφη όλη η τουρκική αδιαλλαξία"
Καρχιμάκης: «Στην Αμμόχωστο ανάγλυφη όλη η τουρκική αδιαλλαξία" Εκτύπωση E-mail
22.11.10

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης συναντήθηκε σήμερα με το δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό, από τον οποίο και ενημερώθηκε, όπως δήλωσε μετά, για την προσπάθεια που καταβάλλει να αναδείξει το ζήτημα της Αμμοχώστου, που έχει κατακτηθεί από τον τουρκικό στρατό κατοχής και ζητά την ελευθερία της και την επιστροφή της στην ζωή.

Όπως επισήμανε ο κ. Καρχιμάκης, «η λύση του προβλήματος της Αμμοχώστου είναι η αιχμή του δόρατος της λύσης του Κυπριακού προβλήματος».

 
Σε δηλώσεις του ο κ. Καρχιμάκης επανέλαβε την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα του Κυπριακού λαού, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση,προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα συλλογικά, όλοι μαζί, παρά τις δυσκολίες, γιατί καμία μάχη δεν κερδήθηκε χωρίς αγώνα. Οι μάχες που χάθηκαν, είναι οι μάχες που δεν δόθηκαν».
 
«Στην Αμμόχωστο βλέπουμε ανάγλυφη όλη την τουρκική αδιαλλαξία», είπε ο κ. Γαλανός, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έχει καταδικαστεί για την κατοχή της πόλης με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και από την Ευρωβουλή.
 
Με τα σχετικά ψηφίσματα, η Αμμόχωστος θεωρείται νεκρή ζώνη και πρέπει να επιστραφεί στον ΟΗΕ, όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης, προσθέτοντας ότι «έχει ζητηθεί από την Τουρκία μια πολύ απλή κίνηση, με βάση αυτά τα ψηφίσματα, να επιτρέψει σε εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών να μπουν και να κάνουν μελέτες για το πώς σώζεται η πόλη και ούτε αυτό έχει κάνει».
 
«Κατά συνέπεια, το θέμα της Αμμοχώστου είναι ένα τεστ τουρκικής καλής θέλησης, αλλά και κάτι που αν η Τουρκία προχωρήσει, θα δημιουργήσει το ψυχολογικό κλίμα για την λύση του Κυπριακού προβλήματος», είπε ο κ. Γαλανός, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς δεν μπορούμε να πιστεύουμε στις καλές προθέσεις της Τουρκίας, αλλά σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, διότι αν υπήρχαν αυτές οι καλές προθέσεις, δεν θα είχε καμία δυσκολία η Τουρκία να παραδώσει την πόλη στα Ηνωμένα Έθνη και να αρχίσει μια διαδικασία επιστροφής των κατοίκων της, αλλά και αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από την Αμμόχωστο».
 
Ο δήμαρχος Αμμοχώστου εκτιμά ότι το ζήτημα της πόλης αποτελεί στρατηγικό χαρτί «το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες για λύση του Κυπριακού».
 
Ο Αλέξης Γαλανός βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς αύριο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Βουλή των Ελλήνων για τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας και έκθεση φωτογραφιών από την πόλη της Αμμοχώστου. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ενώ τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Φ. Πετσάλνικος, μαζί με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου.
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5924&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων