Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Πέθαναν εκείνοι το 1916 για να έρθει το ΔΝΤ;»
«Πέθαναν εκείνοι το 1916 για να έρθει το ΔΝΤ;» Εκτύπωση E-mail
20.11.10

Έχοντας κατανοήσει τι εστί ΔΝΤ από τα παραδείγματα των χωρών απ’όπου πέρασε, η ιρλανδική κοινωνία δεν φαίνεται να πείθεται από τα παρηγορητικά μισόλογα των πολιτικών ταγών της, ότι δεν πρόκειται να «διασωθούν» από τον περιβόητο διεθνή οργανισμό.

Αντίθετα, τα διεθνή ΜΜΕ στις ανταποκρίσεις τους επισημαίνουν πως στην Ιρλανδία η έλευση των υπαλλήλων του ΔΝΤ στο Δουβλίνο, σήμανε συναγερμό, κατάθλιψη αλλά και οργή.

 
Όπως αναφέρουν, ο γνωστός ιστορικός Ντιάμουντ Φέρριτερ εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα του ιρλανδικού λαού σε εμφάνισή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TV3, όπου είπε τα εξής: «είναι ντροπή που πέθαναν για αυτό οι ήρωες της Ιρλανδίας, είναι μία τρομερή στιγμή, μία στιγμή μεγάλου όνειδους και απογοήτευσης».
 
Η δε εφημερίδα Irish Times, σε βαρυσήμαντο άρθρο της με τίτλο «έγιναν αυτά για αυτό» επισημαίνει πως αποτελεί «ατίμωση» το γεγονός ότι έρχεται το ΔΝΤ στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας για να ανακαλέσει τα πολιτικά επιτεύγματα των περασμένων δεκαετιών που έθεσαν τέλος σε πολλά προβλήματα.
 
«Μπορεί να φαίνεται περίεργο σε ορισμένους ότι θα ρωτούσαμε αν αυτό είναι εκείνο για το οποίο πέθαναν το 1916 (οι ήρωες της αποτυχημένης Πασχαλινής Εξέγερσης του Δουβλίνου εναντίον του βρετανικού ζυγού): για μία διάσωση από τη Γερμανίδα καγκελάριο με λίγα σελίνια συμπάθειας από τη Βρετανία. Εκεί βρίσκεται η ντροπή για όλα αυτά… Αποκτήσαμε την πολιτική ανεξαρτησία μας από τη Βρετανία για να είμαστε κύριοι της τύχης μας και τώρα έχουμε παραδώσει την ανεξαρτησία μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», καταλήγει η Irish Times.
 
Μία άλλη εφημερίδα, ο Irish Independent αναφέρει χαρακτηριστικά για το κλίμα κατάθλιψης που κυριαρχεί στη χώρα, πως ο απογοητευμένος, εξαγριωμένος πληθυσμός της Ιρλανδίας, έχει αναισθητοποιηθεί από το διαρκές μαρτύριο της σταγόνας υποσχέσεων, δεσμεύσεων, φημών και διαψεύσεων (για το ΔΝΤ).
 
Ελεύθερη ζώνη
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5914&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote