Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ρουμπινί: Η οικονομική κατάσταση στη Γαλλία δεν είναι καλύτερη από την Ελλάδα ή την Ιρλανδία
Ρουμπινί: Η οικονομική κατάσταση στη Γαλλία δεν είναι καλύτερη από την Ελλάδα ή την Ιρλανδία Εκτύπωση E-mail
20.11.10

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί υποστήριξε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα ή η Ιρλανδία.

«Η Γαλλία, από ορισμένες ουσιώδεις πλευρές, δεν φαίνεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την περιφέρεια» της ευρωζώνης, είπε ο Ρουμπινί μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC.

 
«Δεν έχουν κάνει τίποτα από διαρθρωτικής πλευράς, το δημοσιονομικό έλλειμά τους είναι αυξημένο, πολιτικά έχουν περιορισμένη δυνατότητα να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Απλώς σε σύγκριση με τους άλλους δεν έχουν φτάσει ακόμη στο ίδιο σημείο», σε σχέση με τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
 
Στην ερώτηση για το νόμο περί αλλαγών στο συνταξιοδοτικό που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του μήνα, ο Ρουμπινί απάντησε σκιαγραφώντας μια ουδόλως ελκυστική εικόνα της πολιτικής κατάστασης στη Γαλλία. «Είναι η αρχή μιας πολιτικής λιτότητας που θα πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους. Για μια μικρή αλλαγή, όπως αυτή, βλέπουμε μια ισχυρή αντίσταση. Τι θα γίνει όταν θα δούμε ριζικές μεταρρυθμίσεις; Αυτό είναι ένα ερώτημα που τίθεται στην περίπτωση της Γαλλίας», είπε.
 
Ο πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, «ανήλθε στην εξουσία λέγοντας: Θα κάνω πολλές μεταρρυθμίσεις. Δεν το έκανε. Σήμερα, είναι αποδυναμωμένος, μπορεί να χάσει τις εκλογές και κατά συνέπεια καθυστερεί τα σκληρά μέτρα», σχολίασε ο Αμερικανός οικονομολόγος.
 
 
Ο Ρουμπινί τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους των ευρωπαϊκών χωρών. Εξήγησε ότι η διάσωση από την ευρωζώνη ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος, δηλαδή την υπερχρέωση του ιδιωτικού τομέα, αλλά τη μεταφέρει από το ένα σημείο στο άλλο. «Κανείς δεν θα έρθει από τον Άρη ή από τη Σελήνη για να σώσει το ΔΝΤ ή την ευρωζώνη», προειδοποίησε.
 
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5913&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote