Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Γ. Νικητιάδης: Ισχυρό το ελληνικό τουριστικό προϊόν
Γ. Νικητιάδης: Ισχυρό το ελληνικό τουριστικό προϊόν Εκτύπωση E-mail
19.11.10

Αισιόδοξος για την αύξηση των αφίξεων, των διανυκτερεύσεων, αλλά και των εσόδων για τον τουρισμό το 2011 δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 26ης διεθνούς τουριστικής έκθεσης Φιλοξένια.

Όπως υπογράμμισε, το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ισχυρό και αυτό αποδείχθηκε και με τα φετινά αποτελέσματα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία, όπου ο ελληνικός τουρισμός άντεξε στις πιέσεις.

 
Σημείωσε ακόμη πως η μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό είναι βέβαιο ότι θα δώσει νέα ώθηση στο εγχώριο τουριστικό προϊόν, καθιστώντας το πιο ανταγωνιστικό.
 
Αναφέρθηκε παράλληλα στη νέα στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα στην έμφαση που δίδεται στην ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων, που θα εμπλουτίσουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών.
 
Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στον αγροτουρισμό, επισημαίνοντας ότι αυτήν την περίοδο, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταρτίζεται νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.
 
Επίσης, αναφέρθηκε στον πολιτιστικό τουρισμό και στις δυνατότητες που έχει η Θεσσαλονίκη ως χώρος παραγωγής πολιτισμού.
 
Επιπρόσθετα, τόνισε ότι εξετάζονται μέτρα για την ανάπτυξη του Θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των κρουαζιερόπλοιων στα νησιά, ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επαφές με συναρμόδια υπουργεία για θέματα που αφορούν στις αεροπορικές συγκοινωνίες και στη δρομολόγηση υδροπλάνων, που αποτελεί ένα ακόμα μέσο μεταφοράς τουριστών.
 
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της βίζας και της απλοποίησης των διαδικασιών, δήλωσε ότιι με ενέργειες που έχου δρομολογηθεί στη Ρωσία αναμένεται μεγάλη αύξηση τουριστών τα επόμενα χρόνια. Ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και με την Κίνα.
 
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε, τέλος, στο θέμα της προβολής και διαφήμισης, υπογραμμίζοντας ότι πλέον θα γίνονται στοχευμένες ενέργειες και σε ότι αφορά τις προτεραιότητες που υπάρχουν στη χάραξη της κεντρικής στρατηγικής, αναφέρθηκε στις Αραβικές χώρες, την Κίνα, Ρωσία, και τις ΗΠΑ.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5910&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote